Koninklijke onderscheiding voor de heer Jutten

Koster Ben Jutten (1941) ontving tijdens een dankviering een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Vroomen. De heer Ben Jutten ontving de onderscheiding omdat hij zich jarenlang verdienstelijk heeft in gezet voor de geloofsgemeenschap Sint Brigitta van de parochie Emmanuel.

De heer Ben Jutten is geboren in Ommen, waar hij in zijn werkzame leven een bakkerij had. Deze brood- en banketbakkerij nam hij over van zijn vader. Evenals zijn vader was hij koster voor de Sint Brigittaparochie. Zijn werkzaamheden als koster startte in 1991, naast zijn werk in de bakkerij. In 1998 ging de heer Ben Jutten na ruim 40 jaar met pensioen. Hierna kon hij zich volledig toeleggen op het kosterschap.

De heer Ben Jutten wordt gezien als drijvende kracht bij veel activiteiten binnen de Sint Brigitta geloofsgemeenschap. Onderdeel uitmakend van het kostersteam, waarvan hij uiteindelijk hoofdkoster was, zorgt hij dat alle kerkelijke vieringen goed worden voorbereid. Daarnaast zat hij ruim acht jaar in het bestuur van de geloofsgemeenschap. In tijden dat de parochie zonder pastoor zat, zorgde de heer Ben Jutten dat alles bleef draaien.

Ook is hij actief voor verschillende acties van de kerk, en zorgt hij dat ouderen en hulpbehoevenden mee kunnen doen in de geloofsgemeenschap.
Op tweede kerstdag wordt de heer Ben Jutten 81 jaar. Hij probeert zijn kostertaken nu af te bouwen. Na 30 jaar, bijna dagelijks, actief te zijn geweest voor de parochie werd hij tijdens een feestelijke dankviering op zondag 18 december benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De onderscheiding vond plaats in de St. Brigitta, Nering Bögelstraat 1A,  Ommen. De uitreiking was aan het eind van de dankdienst op zondag 18 december van 11.00 – 12.00 uur plaatshad. Na de uitreiking en felicitaties, werd er nog een ander feest gevierd. Namelijk zijn verjaardagsfeest.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Ommen

Gerelateerde berichten