Kiekdagen Historische Vereniging Hardenberg

De Historische Vereniging Hardenberg houdt ook dit jaar weer haar traditionele Kiekdagen. De werkgroep Fotoherkenning heeft beide dagen in het Historisch Infocentrum aan het Wilhelminaplein een expositie ingericht met oude foto’s uit de regio.

De Kiekdagen zijn op woensdag 28 en donderdag 29 december. De werkgroep Fotoherkenning heeft beide dagen in het Historisch Infocentrum aan het Wilhelminaplein een expositie ingericht met oude foto’s uit de regio. Van een aantal foto’s is niet bekend waar ze zijn genomen. Daarnaast missen soms namen van afgebeelde personen.

De bezoekers van de Kiekdagen worden uitgedaagd zoveel mogelijk ontbrekende gegevens te vermelden. Dat kan op woensdag tussen 10.30 en 20.00 uur en op donderdag tussen 10.30 en 17.00 uur.

Behalve de leden van de werkgroep Fotoherkenning presenteren zich de vrijwilligers van de werkgroep Genealogie en de werkgroep Archeologie. Misschien zijn er nog Hardenbergers die voorwerpen in huis hebben die van archeologische waarde zijn. De leden van de werkgroep Archeologie willen die voorwerpen graag onderzoeken. Dat kan tijdens beide dagen.

Verder zal de historische vereniging een boekenhoek inrichten. Daar zijn boeken waarvan we meerdere exemplaren in onze collectie hebben – maar ook nieuwe boeken – voor een zacht prijsje te koop.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Historische Vereniging Hardenberg

Gerelateerde artikelen