Insectensafarie “Maak kennis met Dennis”

Het stond al heel lang op het verlanglijstje dat ze de lesmap ‘’Maak kennis met Dennis’’ heel graag digitaal wilde hebben.
Alleen ontbrak het aan de vaardigheden van Hillie Waning Vos van St. Natuurbehoud Noordoost Overijssel om dit voor elkaar te krijgen.
De lesmap is voor het basisonderwijs om kennis te laten maken met de verschillende muizen die in Nederland voorkomt.

Olga van der Gragt maakte destijds prachtige tekeningen erbij. Tijdens de beursvloer in Dedemsvaart maakte ze kennis met Annelies Wassens van Doesupport uit Dedemsvaart die dit wel voor haar rekening wilde nemen. Tijdens de beursvloer doe je iets voor een ander zonder dat er geld aan te pas komt.
Annelies voorstel was dan ook om een insectensafari voor haar zoon te willen.
Wat is niet mooier dan dat zijn hele klas op insectensafari kon. Zo trokken 30 leerlingen naar het gemeentepark in Dedemsvaart om met hun juffen en begeleider op zoek te gaan naar kriebelbeestjes. En beestjes dat hebben ze genoeg gevonden. Regenwormen, pissebedden in divers kleuren en formaten, een dambord; je kan dan zijn achterlijf mooi zien dat hij een dambord op zijn rug heeft en waar hij zijn naam aan dankt. Een bij met een korfje stuifmeel aan zijn pootjes, een vrouwtjes spin die haar ei- pakketje mee draagt, eigenlijk teveel om op te noemen.

Na afloop kregen alle kinderen nog een zakje bijenmengsel mee voor thuis om uit te zaaien. Een zeer geslaagde middag dus.

Foto: Aangeleverd door Hillie Waning Vos.

Gerelateerde berichten