Infohuis Dedemsvaart vertelt

Het Infohuis, gevestigd in de hal van MFC De Baron, is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met vragen, voor een gesprek of gewoon voor een kopje koffie. Inwoners kunnen met allerlei vragen bij de vrijwilligers van het Infohuis terecht. Er er wordt veel gebruik van gemaakt. Wekelijks deelt één van de vrijwilligers een verhaal mee.

 

Scootmobiel

Een sportief ogende meneer komt moeilijk lopend naar ons toe met behulp van krukken. Hij wil, vanwege zijn ernstige ziekte een aanvraag doen bij Samen Doen voor een scootmobiel. Al pratende merken wij dat hij de scootmobiels die aangevraagd kunnen worden via het WMO erg oubollig vindt. “Hij is te sportief om te rijden met een mandje voorop”, zegt hij en dat kunnen we wel begrijpen, gezien zijn leeftijd.

Meneer laat ons foto’s zien van enkele sportieve modellen: inderdaad zien die er vlot uit, hij had ook altijd motor gereden en dan was de overgang ook niet zo groot, in zijn beleving.

Wij hebben als medewerkers van het Infohuis onze achterwacht van Samen Doen erbij gevraagd en samen hebben we de mogelijkheden besproken. Helaas was zijn voorkeur voor zo’n scootmobiel niet mogelijk, maar al pratende kwam meneer tot de conclusie dat hij er dan zelf eentje ging aanschaffen, dus niet via het WMO. Ook fijn dat we zo met elkaar tot deze conclusie komen en meneer toch tevreden vertrok!

Vragen?

Elke maandag (14.00-16.00), woensdag (10.00-12.00) en donderdag (14.00-16.00) is het Infohuis in de hal van de Baron in Dedemsvaart te bezoeken. U kunt met allerlei vragen bij ons terecht, zelfs voor een kopje koffie of een praatje.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Ingestuurd door: Het Infohuis Dedemsvaart

 

Gerelateerde berichten