Huurdersdag Vechtdal Wonen goed bezocht

Woningstichting Vechtdal Wonen hield zaterdag 29 oktober een goed bezochte Huurdersdag. Veel huurders van de woningcorporatie waren die dag van 10.00-15.00 uur te vinden op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart. Het thema van die dag stond in het teken van ontmoeten en verbinden.

Veel woningcorporaties hielden zaterdag de jaarlijkse Dag van het Huren. Na een pauze van twee jaar stond ook eindelijk weer de Huurdersdag van Vechtdal Wonen op de agenda. Bijna 1000 bezoekers kwamen samen in Dedemsvaart om elkaar te ontmoeten, te genieten, maar vooral ook om tips te krijgen en inspiratie op te doen als het gaat om energiebesparing. Kortom, niemand hoefde zich te vervelen tijdens deze Huurdersdag.

 

Duurzaamheid

Naast ontmoeten en verbinden stond duurzaamheid bovenaan. Bij de ingang werd je welkom geheten en kreeg je een tas met duurzame spullen. Zelfs de tas was duurzaam, de was gemaakt van gras. Hierin zaten o.a. een zandloper, kladblokje, blaadje met bespaartips en bespaarapps, een usblader voor iPhone en Android en een powerbank met een zonnepaneeltje.

 

Gezelligheid

Daarnaast kreeg je nog vijf muntjes om te besteden, iets minder duurzaam, want deze waren van plastic. Met de plastic muntjes kon je op het terrein terecht bij diverse kraampjes. Je kon snert of friet halen, maar ook een kop koffie of thee. Midden op het terrein was een terras ingericht. Het was er gezellig en druk. Ter vermaak was er nog livemuziek. Aan de kinderen was natuurlijk ook gedacht. Er stond een luchtkussen waar ze zich op konden vermaken, er liep een clown rond en ze konden zich laten schminken.

 

Energie

Dit jaar werd vooral aan de slag gegaan met energie: Hoe kunt u besparen op uw energierekening? Een kraam en diverse workshops waar de huurder handige bespaartips en ideeën kon opdoen. Huurdersorganisatie Vechtdal was aanwezig met een eigen ‘Stand-punt’. Huurdersorganisatie Vechtdal Wonen peilde tijdens het evenement de mening van huurders, over hun woongenot en energiebesparingsmaatregelen. Ook kon iedereen een kijkje nemen in het museum, de turfschuur, het turfschip en de smederij van de Kalkovens. Met veel nieuwe, opgedane inspiratie, een goedgevulde maag en een mooie goodiebag gingen de bezoekers weer naar huis. Vechtdal Wonen kijkt terug op een goed bezochte en geslaagde dag.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Bron: Vechtdal Wonen

Gerelateerde berichten