HHC strijdend ten onder tegen AZ Alkmaar!

Het was een gedenkwaardige avond op Sportpark De Boshoek, waar HHC en AZ Alkmaar elkaar troffen in een bekerduel dat de boeken in zal gaan. De regen kwam met bakken uit de lucht, en het voetbalveld was in een erbarmelijke staat. De spelerstunnel naar het veld stond zelfs 20 cm onder water, maar dat weerhield beide teams er niet van om alles te geven.

De verwachtingen waren hooggespannen, vooral gezien de recente prestaties van AZ in de Eredivisie. Het fluitsignaal weerklonk op woensdagavond om 20:00 uur, en beide teams gingen de strijd aan.

In de 9e minuut kreeg Plavides van AZ een kans om de score te openen, maar zijn schot miste kracht door de zware omstandigheden. Het veld maakte het spel slordig aan beide kanten. In de 21e minuut wist Plavides echter wel het net te vinden, waardoor AZ op een 0-1 voorsprong kwam. Pascal Mulder van HHC ontving de eerste gele kaart na een overtreding in de doorweekte omstandigheden.

De eerste helft verliep rommelig, met een ruststand van 0-1 in het voordeel van AZ. Na de pauze kwam HHC echter terug met vernieuwde energie. In de 63e minuut benutte Serge Fatima een vrije trap en bracht de stand op 1-1. Het Sportpark De Boshoek juichte, maar 15 minuten later scoorde Odgaard voor AZ, waardoor de Alkmaarders weer op voorsprong kwamen: 1-2.

HHC liet zich echter niet zomaar gewonnen geven. In de 94e minuut schoot Church prachtig de 2-2 binnen, waardoor de wedstrijd naar verlenging ging. Hier waren enkele kansen, maar in de 102e minuut was het Van Bommel die met een intikker de 2-3 op het scorebord zette.

HHC mag terugkijken op een prachtige en gedenkwaardige avond! Waar alle HHC-supporters trots op mogen zijn!

De gehele wedstrijd was tevens live te beluisteren op omroep NOOS, verzorgd door de voetbaldeskundigen Peter van Everdingen en Hans Pullen.

Tekstverwerking: Bas Schipper / Jos Olsman, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper