Het Vechtgenotenhuis doet mee aan NLdoet

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan houdt het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet. Ook het Vechtgenotenhuis doet mee. Het Vechtgenotenhuis zoekt nog vrijwilligers om mee te helpen, want op zaterdag 12 maart gaan ze aan het werk in en rondom het Vechtgenotenhuis.

“NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl. Inmiddels zijn er aanmeldingen binnen, maar er kunnen nog meer mensen bij. Samen maken we er een leuke ochtend van en zorgen we ervoor dat wij onze gasten weer kunnen ontvangen in een fris huis en opgeknapte tuin,” luidt het bericht van Stichting Vechtgenoten.

Ertoe doen
Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Veilig
Uiteraard is het in verband met corona extra belangrijk dat het vrijwilligerswerk van NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel organisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig kunnen plaatsvinden.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer informatie over deze NLdoet activiteit:

Zaterdag 12 maart, 9.00 uur

Het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5d, 7731 PA Ommen

Klus: Huis en Tuin klus

 

Gerelateerde berichten