Hardenbergse fietsvierdaagse afgelast!

De 41e Hardenbergse Fiets4daagse van 2023 was gepland voor 1 tot en met 4 augustus en werd georganiseerd door 35 enthousiaste veteranen van Toerclub H.W.V. Hardenberg.

Vanwege de aanhoudend slechte weersomstandigheden heeft de organisatie besloten dat de 41e editie van de Fiets4Daagse verder niet meer door gaat.

Over toerclub H.W.V. Hardenberg

Als vereniging wil Toerclub H.W.V. Hardenberg het recreatieve fietsen in Hardenberg promoten.

Dit doet zij door:

  • het fietsen in clubverband op vaste tijden in de week
  • het geven van MTB trainingen.
  • het organiseren van toertochten
  • het organiseren van clubactiviteiten

Voor de echte racers heeft HWV een zusterorganisatie met een eigen bestuur (www.hwvhardenberg.nl).

Fietsen in clubverband

Op de dinsdagavond worden er “trainingstochten” georganiseerd in vijf groepen. Informatie over deze toeravonden is op de site TCHWV  te vinden.

Elke groep staat onder leiding van een wegkapitein die de route, snelheid en overige noodzakelijke regels bepaalt. Er wordt gestart om 18.30 uur vanaf de sportboulevard in Hardenberg.

MTB Trainingen

Op de woensdagavond wordt er MTB training gegeven in twee groepen. Informatie over deze trainingen is op de site te vinden.

Elke groep staat onder leiding van minimaal één MTB trainer die de training bepaalt. Er wordt gestart vanaf het trainingsveld nabij recreatieplas de Oldemeijer Hardenberg.

Het organiseren van toertochten

Elk jaar organiseert TCHWV diverse tochten. Een seizoen openingstocht op de weg voor de leden, de wegtoertocht Grensheuvelen Classic, de fietsvierdaagse, de herfst MTB toertocht & de 3e kerstdag MTB toertocht.

Clubactiviteiten

De clubactiviteiten bestaan uit het organiseren van diverse bijeenkomsten voor leden. Zo worden er sleutelavonden georganiseerd of bijeenkomsten voor het trainen met een hartslagmeter. Daarnaast is er voor leden de mogelijkheid om deel te nemen aan een Health check. Tenslotte wordt er ieder jaar een clubtweedaagse georganiseerd.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten