Gratis lidmaatschap van de Bibliotheek tot 28 jaar!

De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg gaan hun gratis lidmaatschap uitbreiden. Waar eerder kinderen en jongeren tot 18 jaar konden genieten van een gratis lidmaatschap, wordt dit per 1 januari 2024 uitgebreid naar 28 jaar.

Zodra jongeren gaan studeren krijgen ze veelal te maken met hoge kosten en wordt het lidmaatschap van de Bibliotheek vaak niet verlengd. De Bibliotheken in de gemeente Hardenberg vinden dit erg jammer, omdat zij zoveel voor deze jongeren en jongvolwassenen te bieden hebben.

Geen boete en een gratis lidmaatschap

Onlangs heeft de Bibliotheek de boeteregeling geschrapt en met een gratis lidmaatschap tot 28 jaar wil zij jongeren nog meer tegemoet komen, binden aan de Bibliotheek en beter van dienst zijn. De maatregelen versterken de positie van de Bibliotheek als dé plek voor ontmoeting, kennis en taal.

Veel jongeren weten de bieb al te vinden, de (gratis) studieplekken zijn dagelijks volop bezet. De Bibliotheek hoopt dat met het gratis lidmaatschap nog meer studenten, jongeren en jongvolwassenen de weg naar de Bibliotheek weten te vinden.

Abonnement automatisch omgezet

Ben je tussen de 18 en 28 jaar? Dan hoef je niets te doen, je abonnement wordt automatisch omgezet naar een gratis abonnement.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: Stock

Gerelateerde berichten