Gramsbergen is in kerstsfeer

Gramsbergen houdt van tradities. Dat blijkt wel uit de feestweek Gramsbergen Lichtstad. In het pittoreske stadje aan de Overijsselse Vecht woont een hechte gemeenschap waar ‘noaberschap’ nog echt bestaat. Ook de traditie van kerst wordt in Gramsbergen in ere gehouden.

Kersttraditie

Bij de Boomhofkerk staat een fors uit de kluiten gewassen kerstboom en een kerststal. Stichting ProGram (promotie Gramsbergen) zorgt hier al vele jaren voor. De boom, geschonken door de familie Rozema uit Bergentheim, hangt vol met kerststerren en engelen. “Zo gaan we stralend richting Kerst en het nieuwe jaar”, zegt ProGram-voorzitter Ronald Belser.

 

Kerststal

Naast de boom is een kerststal geplaatst. Met verschillende dieren, zoals een kameel, schapen en een os, Maria, Jozef en de drie Koningen. Het kleurrijke kersttafereel is te zien tot het eind van het jaar.

 

Verlichting

In verscheidene straten in Gramsbergen brandt speciale verlichting en ook huizen zijn in  kerstsfeer gebracht. In het museum is een expositie van de meest uiteenlopende kerststallen te zien.

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron en foto’s: Stichting ProGram

Gerelateerde artikelen