Goede samenwerking NOOS en Baalderborg

Een goede samenwerking tussen Baalderborg en Omroep NOOS, dankzij een match op beursvloer Hardenberg, heeft geleid tot een gezellige avond voor de vrijwilligers van de omroep.

Beursmatch beursvloer Hardenberg

De samenwerking tussen Omroep NOOS en Baalderborg kwam tot stand in RUIM, waar op 15 juni 2022 de beursvloer Hardenberg werd gehouden. Op de Beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een tegenprestatie helpen ondernemers, maatschappelijke organisaties. Dus alles met een gesloten beurs. Medewerkers van Baalderborg zochten een partij die bijzondere verhalen van bewoners kan vastleggen op film en eventueel ook nog kan uitzenden. En dat is nu net iets dat Omroep NOOS kan oppakken. Als tegenprestatie zou Baalderborg mensen aansturen om een keer de catering te verzorgen zodra er bij de omroep een vrijwilligersbijeenkomst zou zijn.

 

Baalderborg Groep en Stichting Sprank

De Baalderborg Groep is er voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelingsproblemen en ouderen met een intensieve ondersteuningsvraag. Baalderborg werkt veel samen met Stichting Sprank, die dezelfde doelstelling heeft, maar dan meer vanuit geloofsovertuiging gezien. Beide partijen begeleiden ook personen die geheel zelfstandig kunnen wonen, maar af en toe extra begeleiding nodig zijn. Beide instellingen hebben werkplekken in Hardenberg, waar onder begeleiding in groepsverband gewerkt wordt. Een van die locaties is AC De Koppeling, een wasserij, aan de Molensteen 3 in Hardenberg. Omroep NOOS, gevestigd aan de Molensteen 5a, en Baalderborg zijn dus ook nog eens buren.

 

Vrijwilligersbijeenkomst

De vrijwilligersbijeenkomst van Omroep NOOS stond gepland op zaterdag 15 oktober.  Door Baalderborg en Sprank werden Henk Bergsma, Herma Bergsma, Eefke Nijman en Janine Schutte gevraagd om deze avond de catering te verzorgen. En dat wilde het viertal wel graag doen. Terwijl Henk toekeek zorgden de drie dames ervoor dat iedereen een plak cake bij de koffie kreeg. Terwijl de vrijwilligers van Omroep NOOS de officiële presentatie bekeken, maakten Janine, Herma en Eefke alvast de schalen met hapjes klaar. Dit uiteraard weer onder toezicht van Henk. Toen het tijd was voor de vrijwilligers van Omroep NOOS om aan de borrel te gaan, kwam het drietal opnieuw in actie en zorgden ervoor dat iedereen van een natje en droogje werd voorzien.

 

Al met al was het voor alle partijen een gezellige en zeer geslaagde avond. De samenwerking was goed voor elkaar en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Dat vonden ook Henk en de drie dames, die bij hun vertrek benadrukten dat ze graag nog een keer terug wilden komen.

 

Tekst en foto’s: Tineke Eilander, Omroep NOOS 

 

Gerelateerde artikelen