Brandweer zoekt koelbloedige vrijwilligers

Is geen situatie te benauwd voor jou? Misschien is vrijwilliger worden voor de Brandweer IJsselland wel iets voor jou. Tijdens de #watdoejijover4minuten campagne hoopt de brandweer nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden bij een brandweerpost bij jou in de buurt. 

Brandweer IJsselland besteedt door middel van de campagne #watdoejijover4minuten aandacht voor de rol als vrijwilliger bij een brandweerpost in de regio. Er worden tachtig nieuwe vrijwilligers gezocht verdeeld over de 26 verschillende posten binnen de regio IJsselland. Voor de functie kan er gesolliciteerd worden tussen 17 en 20 november.

Lijkt het jou wat? Bij deze posten worden er vrijwilligers gezocht: De Krim, Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis.

4 minuten

Een belangrijke voorwaarde om vrijwilliger te worden bij een van deze posten is dat je binnen 4 minuten aanwezig kunt zijn. De dag van een vrijwilliger kan ten slotte binnen enkele seconden helemaal anders lopen dan in eerste instantie gepland. “Je laat al je werk vallen want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Werken bij de brandweer is veelzijdig en brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven.”, aldus Brandweer IJsselland.

Informatieavonden

Wil je graag meer te weten komen? Dan kun je op 7, 8, 9 of 10 november langs komen bij een van de informatieavonden voor belangstellende. Op deze avond wordt aandacht besteed aan wat het betekent om vrijwilliger te zijn, de selectie en de opleiding. De informatieavonden starten om 19.30 en duren tot ongeveer 21.3o uur. Aanmelden kan via de site van Brandweer IJsselland. 

  • Maandag 7 november in de kazerne van Steenwijk, Vendelweg 3
  • Dinsdag 8 november in de kazerne van Zwartsluis, Zomerdijk 41a
  • Woensdag 9 november in de kazerne van Deventer, Schonenvaardersstraat 5
  • Donderdag 10 november in de kazerne van Ommen, Schurinkstraat 44a

Wordt het al warm onder de voeten? En heb je die warmte meteen al onder controle? Dan kan je voor meer informatie over deze vrijwilligersfunctie terecht op de website van Brandweer IJsselland. Vanaf 17 oktober tot 20 november kun je solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt.

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

 

 

Gerelateerde berichten