Geertje Hindriks Koninklijk onderscheiden

Geertje Hindriks-Nijland uit Bergentheim is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Maarten Offinga reikte woensdag 23 november de Koninklijke onderscheiding uit.

Burgemeester Maarten Offinga verraste mevrouw Hindriks tijdens de najaarsvergadering van Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Sallandruiters. Deze had woensdagavond plaats in Manege De Gulden Spoor op sportpark De Boshoek in Hardenberg. Dat burgemeester Offinga daar speciaal voor haar was, om haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau had Geertje niet durven denken. Zichtbaar geëmotioneerd kreeg Geertje de versierselen opgespeld.

Geertje Hindriks begon met haar bestuurswerk in 1979. Naast het penningmeesterschap was mevrouw Hindriks op verschillende andere terreinen actief binnen de Sallandruiters. Zo is ze bijna dagelijks aanwezig op de manege. Daarnaast helpt ze bij de vele activiteiten en evenementen in de organisatie, maar ook in de uitvoering. Verder zorgt ze altijd dat de leden, bezoekers en gasten van de Sallandruiters een warm welkom krijgen. Mevrouw Hindriks zat tot afgelopen zomer, dat is al meer dan 40 jaar, in het bestuur van de vereniging.

 

Geertje Hindriks was niet alleen vrijwilliger bij de Sallandruiters. Ook zat zij ruim 40 jaar in het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) Kring Vechtdal. Dit is een overkoepelende organisatie waar ruim 20 lokale paarden- en ponysportverenigingen lid van zijn. Kring Vechtdal is één van de vijf kringen in de regio Overijssel en heeft bijna 1.600 leden.

Mevrouw Hindriks was actief bij de organisatie van de jaarlijkse outdoor- en indoorkampioenschappen van de kring. Ook onderhield ze contacten met de verenigingen binnen Kring Vechtdal. Dit deed ze vooral om instructie, wedstrijden, jurering en alles wat daarmee te maken heeft, in goede banen te leiden.

 

Dat mevrouw Hindriks zich lange tijd als vrijwilliger zo heeft ingezet voor de paarden- en ponysport wordt gewaardeerd. Daarom is zij nu benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Daarna was er een speciaal foto-gebakje voor iedereen.

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde artikelen