Feestelijke opening Geboortebos te Rheezerveen

Op 28 februari 2024 wordt om 14:40 uur het Geboortebos te Rheezerveen feestelijk geopend. De eerste Geboortebomen voor baby’s en kinderen tot en met 12 jaar worden op deze dag geplant door (onder meer) ouders, grootouders en kinderen uit Rheezerveen en omstreken.

Na een welkomstwoord planten wethouder Alwin te Rietstap van gemeente Hardenberg, teamleider Hanneke Lantink van Staatsbosbeheer en directeur Marleen van den Ham van Stichting Nationale Boomfeestdag een boom. Ook onthullen zij een informatiepaneel. Daarna planten de kinderen, ouders en grootouders en andere belangstellenden hun Geboortebomen. Tussen de Geboortebomen worden ook diverse soorten struiken geplant. Dit vergroot de biodiversiteit in het bos.

Zelf een Geboorteboom planten

Het planten van een boom voor een baby of kind is een eeuwenoude traditie die door Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer wordt voortgezet. Met de Geboortebossen bieden Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje(s) een groene start geven.

Ieder kind een boom

Het initiatief van de Geboortebossen sluit naadloos aan bij het motto van de stichting: ieder kind een boom. Uniek aan de Geboortebossen is dat de (groot-)ouders van de kinderen zelf de Geboortebomen mogen planten. Dit gebeurt een keer per jaar tijdens een feestelijke plantdag in het boomplantseizoen. Na het planten ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat. Ook worden de naam en de geboortedatum van het kindje op een digitale plaquette vermeld.

Groene gezonde wereld

De Geboortebomen worden onderdeel van een nieuw bos. Na verloop van tijd zijn de individuele bomen en struiken niet meer herkenbaar en gaan deze op in een schitterend Geboortebos. Doordat er in het Geboortebos allerlei soorten bomen en struiken worden geplant, wordt het aantrekkelijk voor planten en dieren én voor mensen, want die kunnen hier heerlijk spelen, wandelen en van de natuur genieten.

Geboortebos in het mooie Vechtdal

In het Overijsselse Vechtdal zijn naast de rivier bijna alle Nederlandse landschappen te vinden, zoals zandverstuivingen, heide, vennetjes en ook prachtige bossen. Ook vind je er mooie steden, lieflijke dorpjes en eeuwenoude landgoederen. Door deze afwisseling voelen veel soorten planten, dieren en ook bomen en struiken zich thuis in deze streek.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: Stock

Gerelateerde berichten