Vetveilig the game winnaar SeriousPlayAward

#VetVeilig the game, het interactieve spel dat Veiligheidsregio IJsselland afgelopen november lanceerde, heeft een gouden International SeriousPlayAward gewonnen.

De award is uitgereikt bij de international serious play conference, de grootste serious game conferentie in de wereld, die jaarlijks wordt gehouden in Amerika. #VetVeilig the Game heeft goud gewonnen in de categorie k12 (lagere school educatie) voor de International Serious Play Awards. Veiligheidsregio IJsselland heeft dit spel samen met gamestudio &ranj ontwikkeld om 11- en 12-jarigen inzicht te geven in het voorkomen van risicosituaties en hen aan te leren hoe ze kunnen handelen als er toch iets gebeurd.

 

Op een leuke manier leren over veiligheid

Het interactieve spel #VetVeilig the game is een onderdeel van het programma ‘Veilig Leven’ van Veiligheidsregio IJsselland. Een programma waarmee inwoners van regio IJsselland (meer) bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. Met het onderdeel #VetVeilig ligt de focus op kinderen en jonge tieners tot en met 13 jaar. Jong geleerd is immers oud gedaan.

 

#VetVeilig krijgt tweede deel

Achter de schermen werkt Veiligheidsregio IJsselland hard aan een tweede deel van de game. Na de lancering van deel één afgelopen november, bleek al snel dat het spel een groot succes was. De reacties op het spel zijn lovend en #VetVeilig gaat over de regiogrenzen heen, want de game wordt in heel Nederland gespeeld.

Een mooi moment om de samenwerking op te zoeken met andere veiligheidsregio’s en partners. Het eerste deel van de game gaat specifiek over brandveiligheid en deel twee heeft een focus op medische veiligheid. Deel twee wordt gelanceerd in september. Houd de website en social media kanalen van Veiligheidsregio IJsselland in de gaten voor meer informatie.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Veiligheidsregio IJsselland

Gerelateerde berichten