Foto’s Harry Kruiper te zien in De Koppel

Bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is tot en met eind december een foto-expositie te bekijken van Harry Kruiper. De beelden zijn divers en de naam van de expositie is dan ook ‘Varia natuur in regio Hardenberg’.


Harry Kruiper heeft altijd al een passie voor de natuur in het algemeen en de vogels in het bijzonder gehad. Maar tegen het bereiken van de AOW-leeftijd kreeg die bewondering meer aandacht. Als lid van IVN Hardenberg-Gramsbergen organiseerde hij destijds excursies en deed hij promotie- en communicatie-activiteiten, waaronder de redactie van het verenigingsblad. Samen met Wiebe Tolman verzorgden zij destijds uitgebreide vogelkenniscursussen, inclusief diverse excursies. Harry: “Een prachtig moment was, dat we met de cursisten op een vroege ochtend op de parkeerplaats bij Clara Feyoena Heem aankwamen en direct na het uitstappen oog in oog stonden met een drietal goudvinken. In alle rust struinden de vinkjes langs bloesems en knoppen om zich te goed te doen. Een prachtig schouwspel.”

 

‘Varia natuur in regio Hardenberg’

De beelden van Harry zijn zijn zeer gevarieerd en op diverse plaatsen in de regio Hardenberg tot stand gekomen. Zoals tijdens een boottocht over de Vecht tussen Hardenberg en Mariënberg. “Al varend zijn foto’s gemaakt, waarbij een plots opdoemende momentopname van de natuur de voorrang kreeg boven een hoge beeldkwaliteit. Of zoals de foto van een groepje koperwieken die op de hulstbessen in de voortuin af kwamen. Terwijl soortgenoten het hazenpad kozen, verschool de koperwiek zich min of meer achter een tros hulstbessen. En zo was er een kort moment om de vogel vanuit de woonkamer door het dubbelzijdig glas vanaf anderhalve meter vast te leggen”, laat Harry weten.

 

Harry’s dank gaat uit naar Anko Zwerver voor de prettige samenwerking bij het printen en uitbeelden van de natuurfoto’s op polystyreen materiaal. De expositie is nog tot en met eind december te bekijken.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523 273388.
Openingstijden:
dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur,
zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: De Koppel, Hardenberg

Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

 

 

Gerelateerde berichten