Felicitaties voor platina bruidspaar Tempelman-Kleefmann

Gerrit Jan Tempelman (94) en Mini Kleefmann (92) vierden dinsdag 1 juni, op het terras bij Veenlust in Bergentheim, het heuglijke feit dat zij 70 jaar getouwd zijn.

Burgemeester Maarten Offinga bracht het platina bruidspaar diezelfde dag nog een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Namens de gemeente Hardenberg mocht hij een felicitatiebrief met een cadeaubon overhandigen.  Maar het bleef niet alleen bij felicitaties namens de gemeente. Ook had hij bloemen meegebracht met een begeleidende felicitatiebrief van de koning en koningin. Deze werd door een van de dochters voorgelezen.

Namens de Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel overhandigde burgemeester Offinga een mand met streekproducten.
Ook daar zat een felicitatiebrief bij, die hij zelf voorlas aan het platina bruidspaar.


Gerrit Jan is geboren in Beerzerveld en ging na de lagere school aan het werk bij de boer. Later was hij ook keurmeester van pootaardappels en werkte hij op de fabriek. De boerderij bleef zijn terrein. In 1957 werd hij zelfstandig melkveehouder en bleef dat tot aan zijn pensioen. Mini zag het levenslicht op hun huidige woonplek. Ze hielp na de lagere school mee op het bedrijf van haar ouders, volgde naaicursussen en naaide veel kleren voor haar gezin en ook wel voor anderen. Aan haar toewijding viel niet te tornen. Als er naast de zorg voor haar grote gezin nog tijd over was hielp ze mee op de boerderij.

Gerrit Jan en Mini ontmoetten elkaar voor het eerst eind 1946 op de bruiloft van zijn oom Jan en haar zus Dina. Na een aantal jaren verkering, gaf het stel in 1951 hun jawoord in het gemeentehuis te Hardenberg. Ze gingen wonen in Bergentheim, aan wat later Kanaalweg-Oost is gaan heten. Daar wonen ze nu nog, al is Gerrit Jan enkele maanden geleden opgenomen in de Muldershoek vanwege voortgaande dementie. Naast hun werk waren beide ook actief in de kerk in Bergentheim. In hun lange leven zagen ze veel dingen in hun omgeving veranderen. Ze zijn God dan ook erg dankbaar voor de vele jaren die hun samen zijn gegeven. Hun huwelijk is gezegend met 11 kinderen, 38 kleinkinderen en 34 achterkleinkinderen.

Gerelateerde berichten