Feestelijke Sinterklaasintocht in Marienberg

Met de viering van de Sinterklaastraditie hebben de inwoners van Mariënberg en Beerzerveld zaterdag 25 november een onvergetelijke dag beleefd tijdens de feestelijke intocht van Sinterklaas. Hoewel de goedheiligman al een week in het land was, verliep zijn reis richting deze twee pittoreske dorpen niet zonder avonturen.

Dit jaar koos Sinterklaas voor Mariënberg als zijn aankomstplaats en maakte hij een opvallende entree door te arriveren in een brandweerauto van de Brandweer Bergentheim. Een opmerkelijke keuze die zowel jong als oud verbaasde en de sfeer van het feest direct zette. De Pieten volgden in stijl op elektrische scooters, wat de optocht een moderne twist gaf.

De goedheiligman trok vervolgens door het hele dorp, waar onderweg allerlei spelletjes werden georganiseerd. Van pepernoot sjoelen tot stoelendans, de gehele gemeenschap van Mariënberg en Beerzeveld was samengekomen om gezellig mee te lopen en deel te nemen aan de festiviteiten. Om de vermoeide Sint wat rust te gunnen, werd zelfs een golfkarretje geregeld.

Na de gezellige en vooral droge wandeling zette het feest zich voort in de gymzaal van de Regenboogschool. Hier werden de winnaars van de kleurwedstrijd feestelijk bekendgemaakt. Voor de oudere kinderen werd in Buurthuis De Grendel een film vertoond, waarmee ook zij in de feestvreugde deelden en genoten van een gezellig samenzijn.

Het was een groots en gemoedelijk feest, waar traditie hand in hand gingen. De inwoners van Mariënberg en Beerzerveld kijken terug op een geslaagde Sinterklaasintocht.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten