Expositie Mooi Versierd in museum ’t Stadhuus

Het nieuwe museumseizoen in Hardenberg begint zaterdag 6 april. Dan is in museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 om 11.00 uur de opening van de nieuwe wisseltentoonstelling Mooi Versierd.

De expositie begint beneden in de Van Laarzaal.

Versieren

Het gaat in deze tentoonstelling over versieren in de breedste zin van het woord: van het jongetje op de toegangsdeur tot de pijpenkoppen in de vitrine. Ook de tijd wordt ruim bemeten: van versieren in de Prehistorie tot een trouwjurk uit de Flowerpowertijd, de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Het thema komt terug in de Stijlkamer, waar een interieur is te zien van een woonkamer van de gegoede burgerij rond 1900. Op de bovenverdieping in de dokter Gouwezaal is een begin gemaakt met een nieuwe, min of meer permanente tentoonstelling.

Het DNA van Hardenberg

Daar wordt het DNA van Hardenberg steeds meer zichtbaar in de expositie Hardenberg Doet. De gezondheidszorg en de textielindustrie zijn afgerond. Later komen daar onder meer de handel, het toerisme, het vervoer en de industrialisatie bij: deels in de Gouwezaal, deels op de zolderverdieping.

Vernieuwde collectie

Niet nieuw, maar deels wel vernieuwd is de archeologische collectie, de aandacht voor de Tweede Wereldoorlog en de Joodse afdeling


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Historische Vereniging Hardenberg

Gerelateerde berichten