Even buurten tijdens Open Huis AZC Hardenberg

In het kader van Burendag heeft AZC Hardenberg zaterdag 24 september Open Huis gehouden. Rond de 200 geïnteresseerden kwamen even buurten en een kijkje nemen op het terrein aan de Jachthuisweg. 

COA hield zaterdag een landelijke open dag. Tussen 13.00 – 16.00 uur zetten meer dan 80 COA opvanglocaties de deuren open voor de buren en mensen die graag komen kennismaken. Ook de locatie in Hardenberg had haar deuren open voor publiek. Met rondleidingen en verschillende activiteiten krijg je tijdens de openstelling een indruk van het dagelijkse leven in een asielzoekerscentrum.

Het is de derde keer dat er op de opvanglocatie in Hardenberg een open dag gehouden is. De eerste editie is nog het best bezocht, toen werden er ruim 500 bezoekers geteld. De tweede open dag bleef de teller steken rond de 300. Zaterdag lag de opkomst rond de 200 personen. Dat er nu minder bezoekers waren, is volgens de medewerkers mede te wijten aan het feit dat ook het Saxenburgh Medisch Centrum Open Huis hield.

Voor de bewoners maakte het aantal bezoekers niet zoveel uit, want voor hen is het gebeuren op zich al één groot feest. Kinderen werden geschminkt, ze konden van popcorn, een suikerspin en/of andere hapjes genieten. Verder werd er door de bewoners nog gesport op het veld en ook nog snel even vrolijk gedanst:

Verder was er door bezoekers vooral interesse in bijzondere hapjes, maar ook de andere stands werden goed bezocht. Zo kon je terecht bij de stand van de taalcoaches, InBeeld, Vluchtelingenwerk of de stand van Dienst Terugkeer en Vertrek.

“Echte vluchtelingen moeten we helpen vind ik. Ik heb twee slaapkamers over en voor vluchtelingen in nood wil ik zelfs die ruimte wel aanbieden. Maar zodra het veilig is in hun eigen land, dan moeten ze zo snel mogelijk weer naar huis”, was de stellige mening van een inwoonster van Hardenberg.






Gerelateerde berichten