Evelien fietst met een missie en bezoekt ook Vechtgenotenhuis in Ommen

Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.

Op woensdag 30 juni om 15.30 uur bezoekt ze het Vechtgenotenhuis in Ommen. Zij zal daar o.a. worden verwelkomd door Ko Scheele, wethouder van de gemeente Ommen en wethouders Mary Looman en Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg. Op 25 mei is Evelien in Zwolle gestart, bij nazorgcentrum IntermeZZO, om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken.

 

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!
Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

 

Inloophuizen
De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

 

Dat de fietstocht bijzonder wordt, blijkt wel uit de enthousiaste reacties van de inloophuizen. Zij verwelkomen Evelien bij hun inloophuizen samen met de burgermeester, bekende sporters en BN’ers. Zo vragen zij zoveel mogelijk aandacht voor hun belangrijke werk.

 

Wil je een stukje meefietsen? Stuur een mailtje naar info@vechtgenoten.nl

Meer informatie over deze bijzondere actie:

https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk

instagram auto likes kaufen

Gerelateerde artikelen