Eigenaar Hutten Metaal verdachte in witwaszaak

De Hardenbergse eigenaar van Hutten Metaal Yamaha Racing is verdachte in de witwaszaak rond de opgestapte Jumbo-topman Frits van Eerd. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens de krant is deze eigenaar, Wim H. (55), mogelijk betrokken bij het sjoemelen met facturen rondom sponsorcontracten van motorcrossteams. Dat team werd tot voor kort gesponsord door Jumbo. De eigenaar, is ook directeur van een groot staalbedrijf in Hardenberg, is gehoord als verdachte in het onderzoek.

 

Het raceteam van H. werd tot voor kort gesponsord door de supermarktketen Jumbo, schrijft De Telegraaf. De teameigenaar is ook directeur van het bedrijf Hutten Metaal Staalbouw in Hardenberg. Hij is inmiddels gehoord als verdachte. Naar het raceteam van H. zouden facturen zijn verstuurd voor diensten die nooit waren geleverd. Hiermee werd mogelijk crimineel geld witgewassen.

 

De krant baseert zich op een ’tipgever en bronnen rond het onderzoek naar de opgestapte Jumbo-topman’. Wim H. zou op 1 november zijn gehoord door de FIOD in Zwolle.

 

Voormalig Jumbo-topman Van Eerd wordt verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en van btw-fraude. De zaak kwam vorig jaar september aan het licht toen de politie en FIOD verschillende woningen en bedrijfslocaties in heel het land binnenvielen. Het witwassen zou gebeuren via transacties in onroerend goed, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross sport.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: RTV Oost en De Telegraaf

Gerelateerde berichten