Eerste vrouwelijke lid SNO Nijverdal

Cindy Scholthof uit Loo-Bathmen is het eerste vrouwelijke lid van Scheidrechtersverening Nijverdal en Omstreken (SNO). De 19-jarige is student aan het Saxion en volgt hier de opleiding Social Work.

Cindy is al jaren actief als voetbalster bij Blauw Wit’66 in Holten. Recentelijk is ze door de club benaderd om zich in te zetten als vrijwilliger. Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en heeft enkele wedstrijden gefloten. In het begin vond ze dit erg spannend, maar toch kan gesteld worden dat ze steeds meer plezier kreeg in het arbitragevak.

Blauw Wit’66 is zeer betrokken bij haar vrijwilligers en heeft Cindy de mogelijkheid geboden om via de club de opleiding tot Verenigingscheidsrechter te volgen. Deze heeft ze gevolgd bij RKSV De Zweef in Nijverdal. Deze opleiding werd georganiseerd door de KNVB in samenspraak met scheidsrechtersvereniging Nijverdal.

Nadat Cindy met succes de opleiding heeft afgerond, heeft ze enkele malen met SNO meegetraind. Dit is haar dermate goed bevallen dat ze heeft besloten om lid te worden van de scheidsrechtersvereniging. Cindy is op dit moment het enige vrouwelijke lid van SNO.

Het bestuur is erg blij met haar eerste vrouwelijke lid en spreekt de hoop uit dat meer vrouwen het voorbeeld van Cindy mogen volgen. Over enkele weken zal Cindy beginnen met de SO-3 opleiding. Met deze opleiding hoopt Cindy vervolgstappen te kunnen zetten in haar arbitrage carrière. Daarnaast zal ze worden ingezet bij de Beltona competitie bij de wedstrijden tussen VV Dos Kampen tegen ZAC en SV Enter tegen SV Wilhelminaschool.

Mocht jij het ook leuk vinden om (geheel vrijblijvend) mee te trainen met de scheidsrechtersvereniging, neem dan geheel vrijblijvend contact met de vereniging op. Dit kan via het volgende e-mailadres: maurice-paarhuis@hotmail.com.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: SNO

Gerelateerde artikelen