Eerste sneeuw in regio is gevallen

Op meerdere plekken in het land is vrijdagavond de eerste sneeuw gevallen. De sneeuw viel toen op verschillende plekken in het land, waaronder laat in de avond ook al in Kloosterhaar.

 

Volgens De Bilt is op meerdere plekken in het land vrijdagavond de eerste sneeuw gevallen. Naast Kloosterhaar viel er ook sneeuw aan de Drentse kant, zoals in Klazienaveen en even na 21.00 uur in Emmen. Het ging voornamelijk om natte sneeuw.

 

Bij het KNMI in De Bilt zakte de temperatuur zaterdagochtend tot -0,1 graden en daarmee is de eerste officiële vorstdag in het najaar een feit, meldt Weer.nl. Gemiddeld valt de eerste vorstdag in De Bilt op 2 november, dus dit jaar is het wat aan de late kant.

 

Zondagavond begon het rond 18.00 uur in Overijssel licht te sneeuwen. Eerst was het voornamelijk motsneeuw, dat later overging in drogere sneeuw. Al snel kwamen daarop de eerste foto’s uit de regio binnen. Foto’s uit Staphorst, Rheezerveen, Sibculo, Dedemsvaart en Hardenberg. Echter de meeste sneeuwbuien trokken in de loop van de zondagnacht over Gelderland.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen