Drukte bij kledinginzamelpunt 2HandsOn

Iedereen die kleding overheeft wat nog prima een ronde mee kan, mag dit inleveren bij Rianne Slager aan Vierde Blok 2 in Dedemsvaart. De kleding wordt door vrijwilligers van 2HandsOn gesorteerd en gaat naar o.a. de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.

Broer en zus richten 2HandsOn op
Rianne Slager en haar broer Erik Potjes uit Dedemsvaart hebben samen 2HandsOn opgericht. Zij zamelen met name tweedehands kleding in, maar naast kleding zijn ook sjaals, mutsen, dekens, slaapzakken, tenten, handdoeken en babyspulletjes zijn meer dan welkom. Bij het inzamelpunt aan Vierde Blok 2 in Dedemsvaart was donderdagmorgen een sorteerochtend. Rianne en twee vrijwilligers waren druk bezig om alle ingezamelde kleding te sorteren. Na het sorteren gaan de spullen naar een centraal verzamelpunt van Stichting Christian Refugee Relief in Nieuw-Lekkerland. Stichting CRR verstuurt maandelijks hulptransporten naar diverse vluchtelingenkampen. In de overvolle vluchtelingenkampen is er een structureel tekort aan bijna alles.

Begonnen met slaapzakken
“Het is bij ons begonnen met slaapzakken om de vluchtelingen op Lesbos te helpen, die na de brand in kamp Moria, zonder spullen kwamen te zitten”, vertelt Rianne. “Mijn broer Erik is toentertijd mee geweest om de slaapzakken naar Lesbos te brengen en te helpen. De dankbaarheid voor spullen, maar ook de erbarmelijke armoede die hij daar zag heeft ons doen besluiten om nog meer te gaan helpen. Eerst stonden in huis overal dozen en later heb ik besloten onze garage te gaan gebruiken. Ruimte genoeg, want de auto staat er toch niet in.” Iedereen die kleding overheeft wat nog prima een ronde mee kan, mag dit inleveren bij Rianne aan Vierde Blok 2 in Dedemsvaart. “We krijgen momenteel gelukkig veel kleding. Het is net of iedereen flink aan het opruimen is geslagen nu de meeste winkels weer open zijn en het voorjaar op komst is. Als ik niet thuis ben, laten ze de kleding vaak netjes in zakken bij het huis staan.”

 

Op de vraag hoe iedereen weet dat zij een kledinginzamelpunt heeft, laat Rianne weten dat dit vooral via mond-op-mondreclame gaat, maar ook dat flyeren evenals hun facebookpagina 2HandsOn helpt om bekendheid te vergaren.

Rianne is zelf ook druk aan het sorterenGerelateerde artikelen