De Wandeltocht van de Holthoner Oogstdag: Terug van weg geweest!

Ja, de traditionele maar deze bijzondere wandeltocht gaat met nieuw elan weer de paden op en de lanen in. Vooruit door de mooie omgeving op en van landgoed De Groote Scheere. De routes zij samengesteld door de ervaren wandelaars en routemakers Henk en Johan. Wanneer het plaats vindt? Op zaterdag 29 juli a.s. voorafgaand aan de start van de jaarlijkse Holthoner Oogstdag op het landgoed. Starten voor de Oogstdag Wandeltocht kan al vanaf 8 uur tot een 10.30 uur vanaf het Oogstdagterrein.

Over de routes …. En leuke intermezzo’s

Er kunnen afstanden van 5, 10 en 20 km gewandeld worden. De 10 km route kent een rustpunt in De Krim in MFA De Beuk waar men tevens doorlopend een video kan zien van de opening van de accommodatie van Koning Willem Alexander. De 20 km route kent daarnaast een tweede rustpunt bij melkveebedrijf De Scheerse Polder. Op het terrein krijgt men er info over de bedrijfsvoering. Specifiek gaat het ook over weidebodem verbetering en een geautomatiseerd voedersysteem in de stal.

Tarieven

Die bedragen € 6,00 p.p. incl. toegang naar de Oogstdag en een consumptiemunt. Voor leden van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) geldt onder opgave van hun lidmaatschapsnummer een bedrag van € 5,00 en eveneens een koffie/thee munt. De kosten kunnen ter plaatse voldaan worden, ook met pin. Alle informatie over de wandeling en veiligheid staat op de uit te reiken routebeschrijving.

Inschrijving

Solo wandelaars, kleine en grote groepen wandelliefhebbers kunnen zich bij voorkeur vooraf aanmelden. Dat kan via e-mailadres oogstdagwandeltocht@outlook.com. Door opgave van elke wandelaar met naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon en e-mailadres. En vermelding van eventueel het lidmaatschapsnummer van KWBN.

Twijfel?

Bij twijfel nog over deelname? Geen nood. Dan kan men ook altijd starten zonder opgave vooraf. Dat kan zoals gezegd vanaf 8 – 10.30 uur in de start tent bij de ingang op het terrein van de Holthoner Oogstdag waar alle deelnemers zich dienen aan te melden. Het adres is Holthonerweg 9, 7779 DE Holthone. Er is daar gratis P.

Als onderdeel van veiligheidseisen dient iedere deelnemer zich na afloop weer af te melden in de start tent. En kan men daarna de Holthoner Oogstdag gaan bezoeken met allerlei extra activiteiten. Er is een gemeentelijke evenementenvergunning van toepassing.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Holthoner Oogstdag

Gerelateerde berichten