ZomerGoed met muziek, taalplezier & landgoedfair

Dedemsvaart en Linde doen samen. Daarom zal het op zaterdag 15 juli a.s. aan de overkant van de Reest vast een gezellige boel worden. Op het festival ZomerGoed in Linde. Georganiseerd door Curiosa De Vlinder uit Dedemsvaart en Theaterschuur Linde, in samenwerking met het Dorpshuis in Linde.

Om te beginnen is er vanaf 10.00 uur de landgoedfair. In de fraaie boomgaard met de vele fruitrassen van Landgoed Linde, tref je een keur van kramen met o. a. streekproducten, kunstnijverheid, brocante, curiosa, vintage en boeken. Met tussendoor de vrolijke muziek van o.a. dweilorkest OneKlank en draaiorgel De Parel.

Start festival

Om 14.00 uur begint het festivalprogramma met muziek en taalplezier. Muzikanten en dichters treden afwisselend op in de tuin van Theaterschuur Linde, op het erf van de tegenoverliggende Heidehoeve en bij het Dorpshuis. Ook kun je in een tweetal wandelingen, met optredens onderweg, kennis maken met de natuur van het omringende bosgebied van Landgoed Linde. De landgoedfair is open tot 17.00 uur. Muziek en poëzie gaan door tot 22.00 uur.

Optredens

Wie treden er op? Muziek: Lara Boode en Gijs Kos (eigen liedjes en traditionals), Annemiek Drenth (winnares Drents Liedjesfestival 2012), The Woodsman (country en folk), de Zuidwoldiger band Bradrooster van Lobke Klein, Leonieke Toering en Jan Roelof Bathoorn (liedjes uit o.a. de Balkan en Italië), Melvin de cabareteske troubadour, Rianne Hakkers (op de hang) en dweilorkest OneKlank.

Dichters

Jean Pierre Rawie, Sacha Landkroon, Machiel Pomp, Bart Adjudant, Kasper Peters, Fieke Gosselaar, Mischa van Huijstee (samen met kunstschilder Marijke van Es), Suze Sanders, Bill Mensema, Anne Doornbos en het Drents Lightverse Collectief. Theatergroep de Bende van Mina Koes speelt om 12.30 uur bij het Dorpshuis een publiekstry-out van hun nieuwe wagenspel.

Open podium

Ook is er een open podium voor muzikanten en schrijvers. Aanmelding daarvoor via info@theaterschuurlinde.nl
De entree op ZomerGoed is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg gewaardeerd. Parkeren kun je bij het dorpshuis, Linderweg 24, waar ook enige optredens plaatsvinden. De twee andere locaties zijn Theaterschuur Linde, Linderweg 4 en Heidehoeve/Boomgaard Landgoed, Linderweg 5. Optredens zijn niet tegelijkertijd. Iedereen kan op zijn gemak van plek naar plek wandelen. En op elk van de drie locaties kun je op een terras genieten van koffie/thee, drankjes en lekkernijen.

De organisatoren vlnr: Jacqueline Hulleman en Fenny Pieper van Curiosa De Vlinder in Dedemsvaart en Marga Kool en Jan Veenstra van Theaterschuur Linde. Op achtergrond de boomgaard waar de landgoedfair plaatsvindt.

Verdere informatie/programmaschema www.theaterschuurlinde.nl en www.curiosadevlinder.com.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten