Cultuurkoepel Vechtdal gaat mee op kunstexpeditie

In oktober gaat de eerste editie van de DNA Kunstexpeditie van start. Het thema is Het DNA van Dedemsvaart zichtbaar maken. Naast tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars op historische hotspots worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Cultuurkoepel Vechtdal werkt vol enthousiasme mee aan deze expeditie, en organiseert allerlei leuke en uitdagende workshops die vrij toegankelijk zijn voor kinderen en jongeren. Initiatiefnemer Zus van Zand is enthousiast over de samenwerking met Cultuurkoepel Vechtdal. “Zij hebben alle expertise in huis om kinderen en jongeren kennis te laten maken met beeldende kunst”.

Spelen met schelpen

Op zaterdag 7 en 14 oktober gaan kinderen van 6 tot 12 jaar op het Kalkoventerrein aan de slag met… natuurlijk schelpen! Onder leiding van workshopdocent Karina Pater gaan kinderen fossielen maken van gips. De week erop helpt Karina de kinderen met het maken van speciale windhangers van schelpen. Inloop is gratis, aanmelden hoeft niet.

Verweven in mijn DNA

Op alle vrijdagen in oktober kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen aan de creatieve workshop Verweven in mijn DNA. Onder leiding van workshopdocent Gradi Nitert gaan zij in het Open Atelier in The Fellowship of Acoustics hun eigen DNA-weefwerk maken. Voor deze gratis workshops moeten kinderen zich aanmelden.

Mural in de Gashouder

Voor jongeren van 14 tot en met 21 jaar zijn er unieke workshops in Gashouder Dedemsvaart. In september wordt daar door kunstenaar/muzikant Erik Neimeijer een grote muurschildering (mural) gemaakt. Daarbij krijgt hij assistentie van een aantal jongeren.

In oktober is er elke vrijdagmiddag een schilderworkshop voor jongeren, waarin hun eigen kunstwerk onderdeel wordt van deze mural. Voor deze gratis workshops moeten de jongeren zich tijdig aanmelden, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Meer informatie

Kijk voor aanmelden en meer informatie over de workshops op www.kunstexpeditie.nl/activiteiten.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten