Culturele jongerencursussen in Hardenberg

Na de voorjaarsvakantie kunnen jongeren van 12 t/m 18 jaar meedoen aan tal van korte culturele cursussen die na schooltijd georganiseerd worden in Hardenberg. Tot 2 februari 2024 kun je je aanmelden via www.gewoonactief.nl.

De afgelopen jaren was er geen breed en divers cultureel aanbod voor jongeren in onze gemeente, iets wat als een gemis werd ervaren. Cultuurkoepel Vechtdal heeft nu, samen met vakdocenten, een eigentijds aanbod samengesteld met korte kennismakingscursussen, met een start in Hardenberg.

Veel variatie in aanbod

De cursussen bieden een variatie aan binnen beeldend-, muziek-, theater-, dans- en urbanaanbod en erfgoed. De gehele programmering is vanaf de kerstvakantie met tekst en foto’s te vinden op www.gewoonactief.nl.

Op alle VO-scholen worden na de kerstvakanties flyers uitgedeeld. Deze flyer is ook te vinden op de website van Cultuurkoepel Vechtdal. www.cultuurkoepelvechtdal.nl.

Breed aanbod in alle kunstdisciplines

Van Teken- & schilderatelier tot digitaal tekenen met je I-pad. Van beelden maken van speksteen tot Manga-, comics- en striptekenen. Van Skate-clinics tot breakdance. Van Theatersport tot drums en basgitaar. Van popgroep voor jongeren tot songwriting. Van je eigen verhaal, blog of column schrijven tot een molenaarscursus.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.gewoonactief.nl/cultuurkoepel-vechtdal. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 2 februari 2024. De cursussen starten vanaf 26 februari, na de voorjaarsvakantie. Sommige populaire cursussen zitten al snel vol, wacht dus niet te lang met online aanmelden.

Over Cultuurkoepel Vechtdal

Cultuurkoepel Vechtdal richt zich op naschoolse cultuureducatie voor kinderen in de wijken/dorpen in gemeente Hardenberg. Ze verzorgt cultuureducatie binnen het Voortgezet Onderwijs en is betrokken als lokaal cultureel netwerkpartner. Ze verbindt haar activiteiten aan vormen van kunstbeoefening zoals muziek, toneel, dans, beeldende kunst, nieuwe media, cultureel erfgoed, kunst & techniek en literatuur.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, omroep NOOS
Foto’s: Stock

Gerelateerde berichten