“Culturele Extravaganza op Zaterdag 4 November: Kom en Geniet van een Dag Vol Plezier en Creativiteit in de Bibliotheek Hardenberg!”

Ontdek een dag vol cultuur en gezelligheid op zaterdag 4 november, wanneer het Cultuurplein in de Bibliotheek Hardenberg zijn deuren opent voor het publiek. Dit evenement belooft een geweldige ervaring te worden, met een scala aan boeiende activiteiten en inspirerende workshops. Bovendien ben je van harte welkom om gewoon langs te komen, te genieten van de gezellige sfeer en te genieten van een heerlijke kop koffie met iets lekkers erbij.

Een overzicht van de hoogtepunten op deze dag:

  • Muziek op schoot (10:30 – 11:30 uur) en vertellen met de kamishibai: Het Team Jeugd en Onderwijs brengt de magie van muziek en verhalen voor jonge en jonge-gebleven bezoekers.
  • Het Letterspel en de Escapekoffer door het Taalpunt: Ontdek spannende taalspellen en uitdagingen die je vaardigheden op de proef stellen.
  • Aan de slag met de Ozobot en 3D-pennen bij het Fablab: Laat je creativiteit de vrije loop en maak kennis met de wereld van digitale fabricage.
  • Glas in lood van papier maken (12:00 – 15:00 uur) met Cultuurkoepel Vechtdal: Creëer je eigen kunstwerk met glas-in-loodeffect onder begeleiding van deskundige kunstenaars.
  • Eric Schutte exposeert met ‘Portret van Landschap’ bij HardenbergArt: Bewonder het werk van deze getalenteerde kunstenaar en neem deel aan een schilderdemonstratie.
  • Ontmoet het Hardenberg van je voorouders bij de informatiezuil van de Historische Vereniging Hardenberg: Ontdek de rijke geschiedenis van de regio en leer meer over je roots.
  • De NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) is aanwezig voor een gesprek en luisterend oor: Bezoek de ervaringstent en krijg inzicht in hoe overweldigende prikkels kunnen zijn.
  • Arabische vrouwen en kinderen delen eigengemaakte hapjes uit en zingen: Proef de heerlijke culinaire creaties en geniet van betoverende muzikale optredens.
  • Ontmoet lokale schrijvers en maak een boekenlegger met het Schrijverscollectief: Leer de schrijvers in je gemeenschap kennen en maak een persoonlijke boekenlegger.
  • Haak maar aan bij de Haakclub: Ben je handig met naald en draad? Sluit je aan bij de haakclub en deel je creatieve ideeën.

Dit alles wordt omlijst door live muziek verzorgd door The Unstoppables, waardoor de dag nog sfeervoller wordt. Dus noteer zaterdag 4 november van 10:00 tot 15:00 uur in je agenda en kom langs bij het Cultuurplein in de Bibliotheek Hardenberg. We heten je van harte welkom voor een dag vol cultuur, creativiteit en gezelligheid!


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten