Crea Weekend Hardenberg: Een creatief walhalla voor duizenden bezoekers

Het Crea Weekend in Hardenberg overtrof vrijdag op de eerste dag van de beurs al alle verwachtingen. De hallen, gevuld met meer dan 170 stands, bruiste van creatieve energie en bood inspiratie voor hobbyisten van alle niveaus. Bezoekers, van beginners tot experts, stroopten de mouwen op om te leren, te experimenteren en hun passie voor creativiteit te delen.

Enthousiaste standhouders demonstreerden hun nieuwste producten en gaven tips en tricks aan bezoekers. De vele workshops, met thema’s variërend van sieraden maken met zilverklei tot bullet journaling, waren goed gevuld. Bekende YouTubers, zoals Karin Joan en Mr. Knitbear, trokken menig fan met hun boeiende demonstraties en interactieve sessies.

Dit jaar verwacht Crea Weekend Hardenberg nog meer bezoekers dan vorig jaar, met een geschat totaal van 12.000, deels is dit te danken aan de sluiting van de IJsselhallen in Zwolle.

Een van de hoogtepunten van de beurs was het Handwerkplein, waar diverse demonstraties en workshops plaatsvonden over traditionele en moderne handwerktechnieken. Bezoekers konden hun eigen creativiteit testen met workshops over needlefelting, frivolité, haken en breien. Op het Journalplein konden creatievelingen hun hart ophalen met workshops over bullet journaling, scrappen en mixed media. En voor degenen die op zoek waren naar inspiratie voor hun interieur, was er het Woondecoratieplein met prachtige creaties van keramiek, hout en textiel.

Enkele reacties van enthousiaste bezoekers:

  • “Dit is echt een walhalla voor creatievelingen! Ik heb hier al zóveel inspiratie opgedaan en nieuwe materialen ontdekt.”
  • “De workshops zijn echt superleuk en leerzaam. Ik ga zeker met nieuwe ideeën en technieken aan de slag.”
  • “Het is fijn om alle materialen en technieken op één plek te kunnen zien en uitproberen. En wat ontzettend leuk om andere creatievelingen te ontmoeten!”

Het Crea Weekend is nog te bezoeken t/m zondag 10 maart.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten