Coronaprik in regio IJsselland voor mensen die hoger risico lopen

Vanaf 2 oktober kunnen mensen, die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, een coronaprik halen in de regio IJsselland. Met de coronaprik wordt hun bescherming tegen ziekenhuisopname weer op peil gebracht en de kans op overlijden door corona verkleind. Dat is belangrijk omdat het coronavirus er nog steeds is en kan opleven. Ook zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact en zwangere vrouwen kunnen de coronaprik halen.

1 grote en 10 kleinere priklocaties in IJsselland

In de regio IJsselland is er in iedere gemeente een priklocatie. De grootste staat in Zwolle. Arjan de Boer, Projectleider Covid Vaccineren: “We wilden weer een goede spreiding van priklocaties over de regio, maar hebben daarbij uiteraard ook naar de kosten gekeken. Daarom is ervoor gekozen om op 1 grote locatie te prikken, aan de Meeuwenlaan in Zwolle. In de andere gemeenten maken we zoveel mogelijk gebruik van eigen locaties, zoals onze consultatiebureaus. Omdat er op deze locaties ook andere werkzaamheden plaatsvinden, zijn ze beperkt beschikbaar voor de coronaprik. Als je snel een coronaprik wilt, dan kun je die het beste in Zwolle halen.”

Uitnodigingsbrief of zelf een afspraak maken

  • Ben je 60 jaar of ouder? Dan ontvang je vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM voor het halen van de coronaprik.
  • Ben je in de leeftijd van 18 jaar tot en met 59 jaar en krijg je jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik? Werk je in de zorg? Of ben je zwanger? Dan ontvang je geen uitnodigingsbrief. Je kunt zelf een afspraak maken bij de GGD. Dit is mogelijk vanaf half oktober en kan 24 uur per dag met DigiD via planjeprik.nl of tijdens kantooruren via 0800-7070.

De coronaprik wordt tot eind december 2023 gezet door de GGD. Voor zwangeren is in 2024 de coronaprik het hele jaar door beschikbaar. Kijk voor meer informatie over corona op mijnvraagovercorona.nl


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten