De succesvolle Gramsberger Classic TT trok maar liefst  2000 bezoekers.

De 18e editie van de Gramsberger Classic TT, georganiseerd door Stichting Eveno Racing Gramsbergen in samenwerking met het Classic Racing Team, vond plaats op zaterdag 22 juni 2024. Ondanks een paar kleine incidenten, waaronder een zijspan die bij de eerste bocht rechtdoor schoot en een onwel geworden bezoeker, was het evenement met zo’n 2000 bezoekers een groot succes.

Technische keuring en feestavond

Op vrijdagavond 21 juni werden de motoren gekeurd nabij café Bolte. Onder politiebegeleiding reden de motoren van het rennerskwartier in Anerveen naar de keuringslocatie en weer terug. Tussen 18.45 uur en 19.45 uur konden bezoekers de motoren bewonderen, waaronder diverse Honda’s, BMW’s, Yamaha’s, Ducati’s en MV Agusta’s.

Aansluitend was er in de tent op het rennerskwartier een feestavond met muziek voor jong en oud.

Racedag met demo-races en parade

Op zaterdag 22 juni begon de dag met trainingen om 10.00 uur, gevolgd door de officiële opening om 12.30 uur. De middag stond bol van demo-races in verschillende klassen: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en de oldtimerklasse.

Een hoogtepunt was de Classic Parade, met bijzondere motoren uit vervlogen tijden.

Incidenten met zijspan en onwel geworden bezoeker

Tijdens de eerste bocht van een van de races schoot een zijspan met nummer 60 rechtdoor. Gelukkig kwamen de coureurs zonder kleerscheuren van de valpartij af, maar hun ego was wellicht wat geschonden.

Een bezoeker werd onwel en moest per ambulance worden afgevoerd. Na de nodige zorg kon de bezoeker gelukkig weer naar huis. Na dit incident verliep de rest van de dag zonder verdere problemen en was alles tip top geregeld door de organisatie.

alle foto’s zijn te zien via deze link: klik hier

Enkele reacties uit het publiek:

  • “Wauw, wat een spektakel! De oldtimerklasse was echt mijn favoriet.”
  • “De geur van benzine en het geluid van de motoren… het bracht me helemaal terug naar mijn jeugd!”
  • “Fantastisch georganiseerd evenement! De organisatie heeft echt goed werk geleverd.”

Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper 

Gerelateerde berichten