Brel & Brass gaat voor topconcert

5-Sterren chansonnière Micheline van Hautem én Harmonie Crescendo-KNA gaan gezamenlijk optreden in De Voorveghter. Zaterdag 18 maart wordt een bijzondere avond! Want de mooiste liederen van Jacques Brel zullen aan het vernieuwde Badhuisplein een verbluffende indruk gaan maken.

 

Brel & Brass

Elk Brel & Brass concert treedt Micheline van Hautem, de fameuze Belgische zangeres, op met een ander lokaal harmonieorkest, fanfare of brassband. In Nederland is top bastrombonist Jos Jansen steeds Micheline’s speciale gast. Brel & Brass is het nieuwste en tot nog toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem.

Dit keer komt die grote eer toe aan Harmonie Crescendo-KNA, de fusievereniging van twee harmonieorkesten Crescendo Gramsbergen en Kunst Na Arbeid Hardenberg. Het was theaterdirecteur Jan Maarten Veurink die de unieke verbinding tussen Micheline en Crescendo-KNA tot stand bracht.

Micheline’s Brel & Brass kent wel een heel bijzondere aanpak. Tijdens een New York periode vond de gevoelig en expressief zingende artiest haar eigen stijl. En die vond ze met name ook in de chansons. Haar definitieve doorbraak kwam met haar interpretaties van Jacques Brel. Nu toert deze prima entertainster met gevoel voor timing en theater dus door België en Nederland met ‘Brel & Brass’.

 

“Ik probeer altijd met een open geest en zonder verwachtingen naar een voorstelling te gaan. De muziek te laten spreken, de synergie met het orkest te laten gebeuren en met liefde voor de muziek die samenwerking aan te gaan. Dat doe ik samen met Jos Jansen, mijn special guest op bastrombone”, aldus Micheline.

“Met een harmonie zoals Crescendo – KNA klinkt de chansonmuziek veel opener en voller. In De Voorveghter heb ik – in mijn 30-jarige carrière – nog nooit op het podium gestaan. Maar ik heb beelden gezien van dit prachtig mooie grote theater met koningsrode vloeren zetels. Ik kijk ernaar uit! En verwacht dat we op 18 maart met héél veel mensen voor die mooie grote zaal op de bühne zullen staan”, laat Micheline tot slot weten.

 

Repeteren, de stukken als orkest goed instuderen

Tijdens de generale middagrepetitie met de zangeres -voorafgaand aan het optreden- moet alles kloppen. Het orkest zelf is al wekenlang op de woensdagavond fanatiek aan het repeteren onder leiding van dirigent Wim Booij. Men vindt het een hele eer om deel te mogen uitmaken van Brel & Brass.

Het is niet voor niets het nieuwste en tot nu toe het meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Wie weet waar het goed voor is. De kaartverkoop is al gestart, in de voorverkoop zelfs met een kortingsactie code CKNA. Want wie wil Micheline niet haar verbazingwekkende krachtig ‘Amsterdam’ of het onuitsprekelijke ‘Ne Me Quitte Pas’ horen zingen? Of genieten van betoverende liedjes als ‘Mathilde’, ‘Marieke’ en ‘Bruxelles’. Ja …mét Crescendo-KNA!

Het concert is zaterdag 18 maart in Theater de Voorveghter in Hardenberg.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten