Brand in hoekwoning Dedemsvaart

In een hoekwoning aan de Lepelaarweg in Dedemsvaart is brand ontstaan. De brandweer kreeg op zondagavond om 18.15 uur een melding binnen. Al snel werd er opgeschaald naar een middel brand. Uiteindelijk was de brand snel onder controle.

Op zondagavond 6 november 2022 kreeg de brandweer om 18.15 uur een melding van een brand aan de Lepelaarweg in Dedemsvaart. Snel werd duidelijk dat het ging om een hoekwoning. De bewoners naast de hoekwoning hadden de brandweer gebeld nadat er rook bij hun op zolder kwam. In de hoekwoning zelf was op moment van brand niemand aanwezig. Hierdoor moest de deur geforceerd worden door de brandweer.

De brand is ontstaan op zolder van de hoekwoning en is verder gaan verspreiden op de eerste verdieping. Beide ramen van de woning zijn door de brandweer ingeslagen. Er was voornamelijk veel rookontwikkeling. Zichtbare vlammen waren niet te zien.  Rond de klok van 19.00 uur was de brand onder controle. Daarna is de brandweer en politie een onderzoek gestart. In eerste instantie werden er in alle aangrenzende huizen metingen gedaan. Gelukkig kwam al snel naar buiten dat er niks verkeerds is gemeten.

Het huis naast de hoekwoning heeft geen grote brandschade opgelopen. Iets na 19.00 uur is de brandweer begonnen met het ventileren van de woningen. De oorzaak en verdere schade is nog niet bekend.

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Foto’s: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten