Boek te laat ingeleverd? Geen boetes meer!

De Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg heeft goed nieuws. Per 1 juli is zij de tweede Bibliotheek in Overijssel waarbij je geen boete meer krijgt bij het te laat inleveren van de geleende materialen. Dit geldt voor alle vestigingen binnen de gemeente Hardenberg.

Onbezorgd naar de bieb

De Bibliotheek wil een gastvrije, klantvriendelijke organisatie zijn en daar passen boetes niet bij. Hiermee verlagen we de drempel voor het lenen van boeken en leggen we de nadruk op nog meer leesplezier.

Boetevrij vanaf 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 zijn alle vestigingen in de gemeente Hardenberg boetevrij. Dat betekent dat je geen boete hoeft te betalen als je de geleende boeken, tijdschriften of dvd’s eens iets te laat inlevert.

Natuurlijk moeten de boeken wel gewoon teruggebracht worden. Zoals je van ons gewend bent ontvang je van ons een e-mail als je leentijd afloopt. Wanneer je van ons een aantal keren een herinnering ontvangen hebt, volgt er een factuur voor de geleende materialen. Breng je de materialen alsnog terug, dan hoef je de factuur natuurlijk niet te betalen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Stock

Gerelateerde berichten