Beerze Bulten houdt geslaagde Fitfair

Vakantiepark De Beerze Bulten hield donderdag 12 januari de eerste editie van een Fitfair. Aanwezigen konden meedoen aan diverse activiteiten en demonstraties. Deze stonden allemaal in het teken van Wellness, health & beauty.

De Beerze Bulten die bekend staat als luxe camping en wederom door de ANWB is verkozen tot de camping van het jaar 2023, biedt meer dan alleen kamperen. Om zo hoog te scoren bij de ANWB zijn er een aantal criteria. Naast de nieuwe luxe accommodaties zoals het Wikkelhouse, scoort de Beerze Bulten hoog als het gaat om wellness. Het vakantiepark vindt bewegen erg belangrijk. Het kan zelfs een gezonde en ontspannende aanvulling zijn tijdens je vakantie.

 

Fitfair

Vakantiepark De Beerze Bulten hield donderdag 12 januari dan ook de eerste editie van een Fitfair. Dit was een vrije inloopavond van 17.30 tot 20.30 uur. met de fair konden vooral de lokale inwoners in contact komen met de wereld van de wellness en wat Beerze Bulten hierin kan betekenen. Tijdens de FitFair werd advies gegeven op het gebied van health & beauty.

 

Er waren verschillende kraampjes van lokale ondernemers te vinden op wellness gebied, hier werden zowel producten als diensten aangeboden. Daarnaast werden er verschillende demonstraties gegeven van bodypump, yoga en aquarobics. Ook was er gelegenheid hier zelf aan mee te doen, om het aan den lijve te kunnen ervaren.

 

De nagels konden worden gelakt en je kon zelfs ter plaatse een massage ondergaan. Jochem van de Weg (marketing en communicatie Beerze Bulten) gaf aan dit initiatief te hebben genomen om vooral te laten zien aan de lokale inwoners wat de Beerze Bulten te bieden heeft op het gebied van wellness en bewegen. Dit is bij heel veel mensen nog niet bekend.

 

Op de Fitfair kwamen veel mensen af. Degene die zwemkleding meehad, kon meedoen in het zwembad. De overige bezoekers hielden het bij de kraampjes op het droge. Al met al een geslaagde fair.

 

Aanvullende informatie:

Wellness staat voor de menselijke zoektocht naar de balans tussen lichaam en geest. Hoewel het woord inmiddels ontspanning oproept, kan het ook voor inspanning staan: inspanning kan immers ook ontspanning opleveren.

Yoga helpt je om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. Het langer vasthouden van houdingen zorgt ervoor dat je botten versterkt worden en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking).

Aquarobics of aquagym is te vergelijken met traditionele aerobics of gymnastiek. Dit zijn cardiotrainingen die je normaal gezien op het land doet. Bij aquarobics voer je de oefeningen uit in ondiep water. Het vindt dan ook meestal in een zwembad plaats. Dit ontlast de gewrichten.

Bodypump is een groepsfitnessprogramma dat is ontwikkeld om de kracht en uithoudingsvermogen in de grote spiergroepen te verbeteren en daarbij zo veel mogelijk calorieën te verbranden.

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten