Woningen en appartementen De Vechte

Op woensdag 28 juni is er een inloopbijeenkomst in theater de Voorveghter aan het Badhuisplein in Hardenberg. Hier kunt u het woningbouwproject De Vechte bekijken.

De inloopbijeenkomst begint om 18.30 uur en duurt tot 20.30 uur.

Het nieuwbouwproject De Vechte komt tussen de Kruserbrink en de Vecht in Hardenberg. De flats die hier nu nog staan worden gesloopt. Ze maken plaats voor 185 woningen. Het gaat vooral om appartementen en enkele eengezinswoningen. Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg werken samen bij dit project. Het bestemmingsplan om dit mogelijk te maken is klaar en onherroepelijk.

Van Wijnen is gekozen om de bestaande flats te slopen en de nieuwe woningen en appartementen te ontwikkelen en te bouwen. Van Wijnen zorgt ook voor de inrichting van de openbare ruimte.

De bouw start dit jaar en duurt tot halverwege 2027

De bouw van De Vechtborg start als eerste in het najaar van 2023. De bouw duurt ongeveer een jaar. De bestaande flats aan de Kruserbrink worden begin 2025 gesloopt. Daarna start de bouw van De Vechtbink, De Vechtvliet en De Vechthage. Het totale nieuwbouwproject De Vechte is halverwege 2027 klaar.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn er afbeeldingen van de gebouwen te bekijken en is er informatie over de plannen. Medewerkers van Van Wijnen, Vechtdal Wonen, het CPO en de gemeente Hardenberg geven uitleg over de plannen.

Alle buurtbewoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom.


Bron: Gemeente Hardenberg
Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s:  Stock

 

Gerelateerde berichten