Gypsy Flippers bij Jazzclub Hardenberg

Het eerstvolgende matinee van Jazzclub Hardenberg, op zondag 12 februari, staat geheel in het teken van de gypsyjazz. De Gypsy Flippers brengt eigen stukken en covers, alle geïnspireerd door zowel oude als moderne gypsyjazzmuziek.

Gypsy Flippers bestaat uit vier jonge muzikanten. Zij studeren aan het ArtEz conservatorium in Zwolle en volgen daar de opleiding jazz en pop. Hun liefde voor de gypsyjazz is in eerste instantie ontstaan bij contrabassist Remco van Vugt en gitarist Brendan Smyth. Remco speelde al in zijn tienerjaren in een gypsyjazzformatie in Dedemsvaart. Brendan raakte een aantal jaren geleden op slag verliefd op het pure, akoestische karakter van de gypsyjazz en de rijke geschiedenis daarachter. Dit enthousiasme vloeide over naar andere bandleden Luuk de Vries en Reinier Penning. Zo werd Django Reinhardt de inspiratiebron voor de Gypsy Flippers.

Tussen de nummers door, gaan de muzikanten graag in gesprek met het publiek. Zij raken niet uitgepraat over hun favoriete muziek. Daarmee hopen zij hun enthousiasme over te brengen op de luisteraars.

Het matinee vindt plaats in de foyer van Theater De Voorveghter, Badhuisplein 3 in Hardenberg. Het podium wordt aangepast aan het intieme, interactieve karakter van het optreden.

Aanvang is om 15.00 uur en de entree bedraagt € 10,-.

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Jazzclub Hardenberg

Gerelateerde berichten