Excursie door Vechtpark Hardenberg

In de ‘Week van ons Water’ worden allerlei activiteiten gehouden. Waterschap Vechtstromen, IVN Hardenberg-Gramsbergen en De Koppel verzorgen  excursies door het Vechtpark rond dit thema.

De najaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van zaterdag 15 tot en met zondag 30 oktober. Tijdens deze periode worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. In het kader van dit thema houden Waterschap Vechtstromen, IVN Hardenberg-Gramsbergen en Natuuractiviteitencentrum De Koppel twee excursies door het Vechtpark in Hardenberg. De eerste excursie is zaterdag 15 oktober geweest. Voor de liefhebbers is er nogmaals een kans om deel te nemen aan eenzelfde excursie door het Vechtpark. Deze is op zaterdag 29 oktober en de start is ook deze keer om 10.00 uur in De Koppel.

 

Tweede excursie

Deze tweede excursie start om 10.00 uur in de grote filmzaal van De Koppel. Daar zullen de gidsen de introductie verzorgen. Deze introductie duurt ongeveer 30 minuten. De aanwezigen krijgen allerlei wetenswaardigheden te horen over de Vecht, over de ontwikkelingen rondom de Vecht en wat ze aan natuur kunnen aantreffen gedurende de excursie. Daarna gaat de groep op pad, onder begeleiding van een gids van Vechtstromen en een gids van het IVN. Rond 12.00 uur kom je weer bij De Koppel terug.

 

Wie mee wil, dient zich wel van tevoren aan te melden bij De Koppel.
Dit kan nog tot en met 27 oktober.  Ook zijn er kosten aan de excursie verbonden, deze zijn inclusief ontvangst met koffie/thee.
Doelgroep: volwassenen.

 

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523 273388 of info@dekoppel.com. De Koppel is ook een van de vijf Anjerpunten.

Tekst en foto: Tineke Eilander, Omroep NOOS 
Bron: Natuuractiviteitencentrum De Koppel

Gerelateerde berichten