Eerste editie StoeteRock in Bergentheim

Oude jongens krentenbrood tijdens de eerste editie StoeteRock Bergentheim. Op de plek waar ooit de broodovens stonden, worden zaterdag 29 april hele andere broodjes gebakken: geen zoete, maar juist hele stevige.

Zaterdag 29 april wordt in Bergentheim namelijk de eerste editie gehouden van StoeteRock. Met drie stevige rockbands in de hoofdrol en vooral veel gezelligheid. “Het belooft echt ouwe jongens krentenbrood te worden die avond.”

 

Nadat hun oog viel op een bestemmingsplanwijziging komt een vriendenclubje uit Bergentheim op het idee om op een braakliggend terrein een muziekfestival te organiseren. “Op de valreep, want er liggen voor de toekomst hele andere plannen met dit perceel”, zegt Piet de Jonge, een van de drijvende krachten achter het festival. Volgens medeorganisator Seine Lamberink, stond op deze plek ooit de NOH Bakkerij. Deze ging later over in Bakkersland. “Bergentheim had daarmee destijds een van de grootste bakkerijengroepen van ons land in huis.”

Drie B’s

Nadat er kennelijk weinig brood meer in het bedrijf zat, werd het in 2006 opgedoekt en ging het gebouw later tegen de vlakte. De vriendengroep van veertien ‘ouwere jongeren’ had het er onderling al meermaals over gehad, dat dit de perfecte plek zou zijn om een muziekfestival te organiseren. “Maar dan wel volgens de drie B’s: biertje, bandje burger! Dan halen we drie bands in huis met op het repertoire muziek uit de hoogtijdagen van de bakkerij. Herkenbare old skool-rockmuziek. Als vervolgens elk lid van ons vriendenclubje vijftien familieleden, buren of vrienden uitnodigt, zouden we daarmee al snel een gezellig feestje hebben met tweehonderd bezoekers”, aldus Piet de Jonge.

Comeback

De band Buncker verricht die avond rond 20.00 uur de muzikale aftrap. “Stevige rock, gecombineerd met een bak Rijssense energie.” Daarna is het de beurt aan Four of a Kind. Zij spelen rockcovers van onder meer Guns ’n Roses, AC/DC, Greenday, Metallica en Pearl Jam. “Op Drentse wijze vertolkt.” Opmerkelijk is de comeback – na een paar jaar van radiostilte – van de band White Child. “Een band uit Ommen, waarvan de leden oude rotten in het vak zijn.”

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Tentfeesten.nl, op het festivalterrein is pinnen niet mogelijk.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten