Afrikaloop voor de 17e keer op de agenda

Voor de 17e keer start op zaterdag 15 oktober om 08.30uur  in Hoogeveen de Afrikaloop. Tijdens deze loop wordt er 7 dagen lang verschillende afstanden gelopen. De opbrengsten van deze loop gaan naar de zorg voor kansarme kinderen in Afrika.

Opzoek naar een uitdaging? Dan heb je die misschien wel gevonden. Voor het zeventiende achtereenvolgende jaar organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen de Afrikaloop. In de week van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 oktober wandel je door prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. In Nederland is dit de enige wandeltocht die zeven dagen duurt, wat de Afrikaloop dan ook zo uniek maakt.

Dagelijks kan je kiezen uit 4 verschillende etappes van 10, 15, 25 en 35 km. De start en finish is elke dag weer vanuit een ander drop of plaats. Dit is in, respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten. De Afrikaloop is aangesloten bij de wandelbond SGWB.

Zelf ook meelopen? Dat kan!
Lijkt het je leuk om mee te lopen? Dat is zeker mogelijk. Zelf kies je hoeveel dagen je mee gaat wandelen. Dat hoeven dus niet alle dagen te zijn. Verder heb je zelf de keuze uit de route van 10, 15, 25 of 35 kilometer. Mocht je de hele week gaan wandelen, leg je een traject af van tussen de 70 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg pauzeplaatsen met toilet en er is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid.

Overnachten
Overnachten tijdens de Afrikaloop is ook zeker mogelijk. Minicamping Schonewille in Nieuweroord bied zijn camping beschikbaar. Een plaats van rust, ruimt en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd.

Hulp aan straat- en weeskinderen
De AMS is een particuliere fondswerving organisatie die zich richt op zorg voor kansarme kinderen in Afrika. De AMS heeft geen overheadkosten en werkt uitsluitend met vrijwilligers in Nederland zowel als in Afrika, waardoor opbrengsten van acties geheel ten goede komen aan de kinderen in Afrika. De coördinatoren op het project in Afrika zijn mensen uit het desbetreffende land, die het werk eveneens op vrijwillige basis doen, naast hun dagelijks werk. Het zijn ontwikkelde mensen die zelf ook als wees zijn opgegroeid of op straat hebben geleefd. Ze kennen de cultuur en het klimaat van het land en hebben hun eigen netwerk waaruit ze kunnen putten. Vanwege de komst van de projecten die de AMS ondersteunt, wordt gewerkt aan het terugdringen van armoede, ziekte en honger. Doordat kinderen goede scholing krijgen en hulp bij de start van een bedrijfje, bouwen ze niet alleen aan hun eigen toekomst, maar ook aan de toekomst van het land.

Informatie
Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers melden zich aan via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Ook op de facebookpagina van de Afrikaloop kan men alles volgen.

Voor aanmeldingen of meer informatie, neemt u contact op met Krista Schutte, telefoonnummer: 06 29 393 614 of door een mailtje naar: afrikaloop@andreasmanna.org

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten