3e editie PrinsSport Sportcafé op het Westerpark

Op maandagavond 8 april was het Westerpark het toneel voor een memorabele avond tijdens de 3e editie van het PrinsSport Sportcafé. De roodzwarte kantine was tot de nok toe gevuld met enthousiaste bezoekers die kwamen voor een avond vol sportieve verhalen en anekdotes.

Tijdens deze editie werden voetballegendes Wim Kieft en Nico-Jan Hoogma geïnterviewd door de meesterlijke Eddy van der Ley. Wat volgde waren niet alleen vermakelijke verhalen, maar ook diepgaande inzichten in het leven van deze voetbalgrootheden.

Pikante verhalen

Het gesprek nam ons mee door de rijke carrières van Kieft en Hoogma, langs legendarische clubs en iconische momenten. Van Ajax tot Heracles Almelo, geen onderwerp werd geschuwd. Zelfs de meer pikante verhalen uit vervlogen tijden vonden hun weg naar het publiek, met namen als Fritz Korbach en Theo Vonk die de revue passeerden.

Lekke band

Ondanks een kleine hindernis vooraf – Wim Kieft arriveerde met een lekke band – brachten de heren de avond vol passie en humor door, waarbij de sponsoren van de betrokken voetbalclubs zich geen moment verveelden. Het was een avond van ouderwetse gezelligheid en oprechte voetbalpassie.

Helaas moest Mister Ajax, Sjakie Swart, verstek laten gaan vanwege persoonlijke omstandigheden, maar zijn geest was zeker aanwezig in de gesprekken over Ajax en haar gloriedagen.

Er komt een volgende!

Met de belofte van Robert Prins voor een vervolg, kunnen we nu al uitkijken naar de volgende editie van het PrinsSport Sportcafé. Want één ding is zeker: deze avond smaakte naar meer.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: vv Mariënberg

Gerelateerde berichten