Vitaal Vechtdal lanceert gezonde campagne

Vitaal Vechtdal ontwikkelde de nieuwe campagne ‘Je leven gezondheid geven’. Deze campagne is ontwikkeld om inwoners in het Vechtdal op weg te helpen om gezonder te leven. “Hoe je met vele kleine stappen al een groot verschil kan maken”, luidt het motto van de campagne. 

Goed in je vel zitten: wie wil dat nu niet? Maar hoe pak je dat aan? Begin met kleine stappen luidt het advies. Ga wandelen in de bossen. Wissel de chips eens om voor groentesnacks. Praat eens met die goede vriend van je. Zo zijn er heel veel momenten dat je gezond bezig bent.

Gezondheid is meer dan een gezond lichaam
Gezondheid is ook vrienden hebben, een doel hebben in het leven, energie hebben, jezelf accepteren, genieten etc. Als je zo kijkt, kan iemand met een ziekte dus ook heel gezond zijn. Deze manier van kijken noemen we Positieve Gezondheid. Hierbij kijk je niet alleen naar problemen, maar vooral ook naar wat voor iemand belangrijk is, waar de mogelijkheden liggen en waar hij/zij blij van wordt. Vitaal Vechtdal is er voor iedereen in het Vechtdal, jong en iets ouder. Samen met onze partners stimuleren we gezonde keuzes. Dat doen we omdat een gezondere keuze helpt bij vitaler worden en blijven. Met de nieuwe video willen we mensen inspireren om meer kleine, gezonde momenten in hun dagelijks leven op te nemen.

Dieger ten Berge, programmamanager Vitaal Vechtdal: “We spelen met deze video in op het herkennen van de barrière die mensen ervaren om gezonder te gaan leven. Gezonder leven lijkt soms zo lastig en moeilijk. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Om mensen te helpen bij gezonde keuzes maken en het ook echt te gaan doen, zeggen we: doe het even. Met vele kleine stapjes kun je namelijk al een groot verschil maken.  Door steeds met kleine stapjes iets te veranderen, gaan de mensen in het dagelijks leven echt beter in hun vel zitten”.

Bekijk de campagnefilm van Vitaal Vechtdal hieronder en klik hier voor meer informatie.

Bron & Foto’s: Vitaal Vechtdal

 

Gerelateerde berichten