Verkeershinder op de N377 én in Lutten

Het was al een paar weken het gas minder hard intrappen op de N377, maar sinds maandag 28 november 07.00 uur is de N377 gedeeltelijk gesloten. Vanaf de rotonde aan de Rollepaal in Dedemsvaart tot de rotonde bij de Jachthuisweg in Slagharen is de weg afgesloten voor verkeer. Het wegdek wordt door groot onderhoud helemaal toekomstproof gemaakt.

De N377 is een veel gebruikte weg voor auto- als vrachtverkeer. Door de jaren heen kreeg de asfaltlaag op deze weg dan ook steeds meer slijtage. Uit een laatste inspectie van de provincie Overijssel is gebleken dat de toestand van de N377 tussen de viaduct over de Zuidwolderstraat (in de buurt van de Kalkovens Dedemsvaart) en de Jachthuisweg bij Slagharen in zeer slechte staat verkeerd. Daarom is tijdelijk de snelheid verlaagd naar 70 km/uur en is er een inhaalverbod. Deze maatregelingen zijn tijdelijk van kracht, tot het onderhoud is afgerond.

Tijdens de werkzaamheden wordt het bestaande asfalt verwijderd en vervangen met twee nieuwe lagen asfalt. Verder wordt er een bermverharding aangebracht van 1,60 m en komen er geleiderails ter afscherming van obstakels in de berm. Voor de belijning wordt gebruikt gemaakt van ‘rammelstroken’. Op die manier wordt een bestuurder gewaarschuwd als er wordt afgeweken van de rijbaan. Verder worden bestaande inhaalmogelijkheden heroverwogen.

Op vrijdag 16 tot en met zaterdag 17 december 2022 zal de rotonde bij de Rollepaal helemaal afgesloten zijn voor het verkeer. Dan wordt fase 1 afgerond en zal de  N377, inclusief rotonde, worden opengesteld voor verkeer.

In het voorjaar van 2023 zal fase 2 worden gestart. Dan wordt het deel vanaf de Rollepaal tot de viaduct over de Zuidwolderstraat bij Dedemsvaart afgesloten worden. Meer informatie over de plannen tijdens deze afsluiting zijn nog niet bekend. Als deze wegwerkzaamheden afgerond zijn, kan de N377 langs Dedemsvaart weer circa 15 jaar mee zonder tussentijds grote reparaties.

 

Ook oponthoud tijdens omleidingsroute

Als je nu vanuit Balkbrug naar Slagharen of Hardenberg rijdt, wordt je bij de rotonde Rollepaal bij Dedemsvaart omgeleid via Lutten. Dit geeft al een vertraging, omdat daar niet zo hard gereden mag worden. Maar het wordt nog vervelender, omdat er ook aan de Dedemsvaartseweg-Zuid wordt gewerkt. Omdat de weggebruikers door werkzaamheden aan de berm slechts een halve weg ter beschikking hebben, moeten automobilisten wachten voor een verkeerslicht. Als het licht op rood staat, geeft dit nog eens extra oponthoud onderweg.

 

Tekst en foto’s:  Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten