Verdien zakgeld met eikels zoeken

Eikels zijn geld waard bij De Ydenhoeve.  Je kunt door eikels te zoeken en bij de Ydenhoeve in te leveren een leuk zakcentje verdienen.

De scharrelvarkens bij boerderijwinkel de Ydenhoeve in Collendoorn van de St. Bonte Bentheimers in het Vechtdal weten wel wat lekker is. Reikhalzend kijken ze dan ook uit naar de herfst, want dan vallen eindelijk de eikels naar beneden. En laten ze die nou het allerlekkerste vinden! Om de krulstaarten ook dit najaar weer extra te verwennen roepen Gert & Roel van de St. bonte Bentheimers in het Vechtdal alle kinderen op om eikels te verzamelen.

 

Volgens boer Gert zijn eikels hét perfecte voer voor varkens. “Natuurlijker voer kun je niet krijgen”, vertelt hij. “Groente en fruitafval uit onze winkel lusten ze ook graag, maar dat is niet genoeg. Verder krijgen ze geplette gerst en gras, maar het liefst van alles eten ze toch eikels. Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien en knuffelen.”

 

En er valt nog iets mee te verdienen ook. Tot 23 oktober mag je de buit bij de winkel aan de Hofsteeweg 2 in Collendoorn inleveren. Daar worden de eikels gewogen en krijgen je meteen uitbetaald: 10 cent per kilo.

 

Inlevertijden tot en met 23 oktober:
maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur.
op zaterdagen kun je terecht tussen 9.00 en 17.00 uur.

Gerelateerde artikelen