Vechtdal Rally 2021 dit jaar op 28 augustus

De bekende Vechtdalrally zal dit jaar verreden gaan worden op 28 augustus.

De datum is vanwege de Corona perikelen verzet van 19 juni naar zaterdag 28 augustus 2021, omdat tegen die tijd zeer waarschijnlijk al vele versoepelingen van kracht zullen zijn die een dergelijk evenement mogelijk maken inclusief publiek. Vorig jaar was de Vechtdalrally de enige Rally die in Nederland verreden is. Ook toen door een verschuiving naar later in het jaar was het wel mogelijk een rally te organiseren. Jammer genoeg moest de Vechtdalrally in 2020 verreden worden zonder publiek, dit jaar is het publiek meer dan welkom.

 

Zoals altijd is het evenement gratis toegankelijk voor het publiek, ook het serviceterrein, gelegen aan de Noorwegenweg bij Prima Equipment, is gratis toegankelijk. Hier kan men de bolides zien en live meekijken hoe monteurs een auto onder hoge druk in een strak tijdschema gereed maken voor de volgende klassementsproef.


Ook dit jaar staat de Vechtdalrally op de ONRK (=het Open Nederlands Kampioenschap), kalender, dit betekent dat alle toprijders met hun snelle R5 bolides ook weer naar Hardenberg zullen komen om in het mooie Vechtdal punten te sprokkelen voor het kampioenschap. De Vechtdalrally zet Hardenberg even in het middelpunt van de Nederlandse autosport wat een actieve gemeente als Hardenberg zeker geen windeieren zal leggen.
Dit jaar staan 3 klassementsproeven op het programma, welke zeer uitdagend voor de equipes zullen zijn.

 

De Vechtdalrally staat ook wel bekend als de groenste rally van Nederland, niet alleen vanwege de mooie omgeving van Hardenberg maar juist vanwege de vele maatregelen die getroffen worden om ons milieu zoveel mogelijk te sparen. De uitgestoten CO2 wordt gecompenseerd in de derde wereld en helpen we feitelijk door een rally te rijden mensen die het veel slechter hebben dan wij. Ook draagt de organisatie een aantal goede doelen een warm hart toe, dit jaar onder andere het Ronald Mc Donald Huis in Zwolle en de Stichting MS Research.

 

Naast de Rally wordt er ook een short Rally verreden en wordt er een Historic rally verreden, in de Historic rally komt veel erfgoed voorbij zoals onder andere mooie Audi Urquatro’s, Lancia Delta’s, Fords Escorts en mooie Opels.

Houd voor verdere informatie aangaande de Vechtdalrally 2021 de website https://www.vechtdalrally.nl/ in de gaten, hier wordt alles aangaande de rally gepubliceerd en zijn ook plattegronden van de klassementsproeven (wanneer beschikbaar) te downloaden.

youtube views kaufen

Gerelateerde artikelen