Trein botst tegen auto in Hardenberg

Bij de spoorwegovergang aan de Jan Weitkamplaan in Hardenberg, is maandagavond een auto in botsing gekomen met een trein. De aanrijding gebeurde rond 21.15 uur. 


De bestuurster, die volgens de politie alleen in de auto zat, raakte bij de aanrijding gewond. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. De machinist en reizigers raakten geen van allen gewond. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is ook onbekend.

De passagiers in de dieseltrein moesten wel lang wachten voordat ze uit de trein mochten. Rond 22.00 uur werden de deuren geopend en mochten de passagiers de trein verlaten. Een van de passagiers liet weten zelf niets van een botsing gevoeld te hebben. “De trein remde ineens harder dan normaal. Omdat we al bijna bij het station waren, stond ik al en moest ik me even corrigeren. Maar het was verder rustig in de trein, niemand is gevallen. Ineens stonden we stil op de spoorwegovergang, dat was vreemd, maar ik heb niets gevoeld van een aanrijding of dat we iets raakten”, liet hij weten.

Door de aanrijding was tot het einde van de dienstregeling geen treinverkeer meer mogelijk tussen Hardenberg en Almelo. Er werd een bus ingezet tussen Almelo en Hardenberg als stopbus. De berger heeft de auto afgesleept.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Jeroen en Tineke Eilander, Omroep NOOS


De passagiers mogen, na drie kwartier wachten, de trein verlaten

Gerelateerde berichten