Terugblik op een geslaagde Koningsdag in Gramsbergen

Koningsdag is weer achter de rug en wat was het een fantastische dag, vol activiteiten en gezelligheid in Gramsbergen.

Al vroeg werd de vlag gehesen vanuit de kerktoren van de Boomhofkerk, een traditie die aangeeft dat het feest kan beginnen. De dag begon met een stukje nostalgie bij het museum op het Meiboomplein, met het zingen van oud-Hollandse liedjes.

Vervolgens verplaatste het feest zich naar zorgcentrum ’t Welgelegen, waar een mooie aubade werd verzorgd door muziekvereniging Crescendo-KNA. Samen werden er twee coupletten van het Wilhelmus gezongen en hierna werden de bewoners nog getrakteerd op muzikale klanken en een feestelijke sfeer. Door de Oranjevereniging Gramsbergen e.o. werden oranje bloemen gebracht bij de bewoners van zorgcentrum ’t Welgelegen, het Weerdje en de Gramsberger State.

Ondertussen werd het al een gezellige drukte in het centrum van Gramsbergen. Veel gezinnen waren aan het genieten van deze feestelijke dag. De jonge feestvierders vermaakten zich met leuke activiteiten en spelletjes en daarnaast vielen de poffertjes van foodtruck Sweet on Wheels goed in de smaak. Ook konden de kinderen op de mini vrijmarkt hun spulletjes uitstallen om te verkopen. De sfeer zat er goed in, wat een feest!

Natuurlijk werd er ook gedacht aan de sportievelingen, die na de middag op hun fiets de prachtige groene omgeving konden verkennen. Meer dan 130 mensen waagden zich aan een tocht van zo’n 30 kilometer en werden onderweg getrakteerd op een drankje.

Kortom, Koningsdag in Gramsbergen was weer een groot succes! Dank aan alle betrokkenen die hebben bijgedragen aan het succes van deze dag!


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Oranje vereniging Gramsbergen e.o.

Gerelateerde berichten