Uitslagen viswedstrijden van De Dobber

Leden van Hengelsportvereniging De Dobber in Hardenberg hebben afgelopen aan twee viswedstrijden deelgenomen. De eerste wedstrijd was woensdag 19 oktober van de Parkvissers. Zaterdag 22 oktober is het open kampioenschap van Hardenberg gevist.

 

Woensdag – Kampherbeek wint tweede extra wedstrijd van de Parkvissers Kanaal Almelo-de Haandrik

Woensdag 19 oktober is de tweede extra wedstrijd van de Parkvissers gehouden in het Kanaal Almelo/De Haandrik aan de Hoogenweg. Na de mooie vangsten van de vorige keer wilde men hier uiteraard nog graag eens vissen. Zoals zo vaak, liep het dit keer totaal anders. In tegenstelling tot de vorige keren, was er nu nauwelijks vis te vangen.  En dan te bedenken dat er aan de overkant van het kanaal iemand zat te vissen die aan één stuk door vis wist te vangen. Anderzijds was de stemming er niet minder om, want het gebeurt helaas zo vaak. De deelnemers weten inmiddels wel hoe het gaat.

Er waren twee vissers die nog wat blankvoorn wisten te vangen. Terwijl de rest het moest doen met kleine baarsjes en donderpadjes. Dat was echter wel de reden dat de vangsten heel dicht bij elkaar lagen. Hendrikus Kampherbeek wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten en won met een vangst van 1.420 gr. De 2e plaats was voor Albert Drenten met een vangst van 1.100 gr. en de 3e plaats was voor Simon Fransen. Woensdag 26 oktober wordt op dezelfde locatie opnieuw gevist.

 

 

Zaterdag – Geertman Kampioen vissen van de gemeente Hardenberg

Zaterdag 22 oktober is traditiegetrouw gevist om het Open Kampioenschap van Hardenberg. Er werd evenals bij de Parkvissers gevist in het kanaal Almelo/De Haandrik te Gramsbergen. Deze keer waren er 26 deelnemers die verdeeld waren over twee vakken. Bovendien werd het een wedstrijd die de vissers niet snel zullen vergeten. De deelnemers in het A-vak en een deel van het B-vak wisten ontzettend veel blankvoorn te vangen. En dat terwijl richting brug Loozen de vangsten een stuk minder werden. Voor de rest was het echter een genot om mee te doen aan de wedstrijd.

Winnaar en tevens de kampioen van zaterdag, Stef Geertman, wist maar liefst 153 vissen te vangen goed voor een gewicht van 16.330 gr. De winnaar van het B-vak was Jan Hammink met een vangst van 99 vissen met een gewicht van 15.540 gr. Zomaar enkele getallen. In het A-vak werd liefst 125,360 gr. vis gevangen en dat waren er in totaal 1.521 stuks. Daarnaast werd in het B-vak een stuk minder vis gevangen, hier bleef de teller steken op 68,140 gr vis gevangen en dat waren er 459 stuks . Kortom, in het B-vak is samengevat ongeveer de helft aan vis gevangen in vergelijking met het A-vak. Desondanks wordt het visplezier er niet minder om.

 

Prijsuitreiking zaterdag

De prijzen zijn uitgereikt in het clubhuis van De Dobber onder het genot van een hapje en drankje. De vereniging kan terugzien op een bijzondere wedstrijd met grotendeels zeer grote vangsten.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: HSV De Dobber

Gerelateerde artikelen